Smart Industry
Ispunjenje SRI ciljeva

Digital Realty ispunjava zahtjeve Sporazuma o klimatski neutralnim data centrima

Sporazum je potpisan 2021. uz smjernice Europske komisije, Europskog udruženja data centara i pružatelja usluga infrastrukture oblaka u Europi.

PD VL native tim
11. rujan 2023. u 22:00
Digital Realty osigurao je 100-postotnu pokrivenost energijom iz obnovljivih izvora/PD

Digital Realty, najveći globalni pružatelj rješenja za podatkovne centre, kolokacije i međupovezivanja neovisnih o oblaku i operatoru, objavio je da je dobio certifikat o sukladnosti u odnosu na Sporazum o klimatski neutralnim data centrima (Climate Neutral Data Center Pact – ‘CNDCP’ ili ‘Sporazum’), demonstrirajući kontinuiranu predanost tvrtke smanjenju utjecaja na okoliš na globalnoj razini.

Klauzula u sporazumu

‘Ako operator data centra koji je potpisnik sporazuma ne ispuni očekivane metrike, iz članstva će ga izbaciti sva trgovinska udruženja koja su potpisnici sporazuma’.

Na pravom putu

Digital Realty, jedan od izvornih potpisnika Sporazuma, surađivao je s neovisnim revizorima, Bureau Veritasom, kako bi procijenio svoje pridržavanje Samoregulacijskih inicijativa (‘SRI’) koje je Sporazum postavio u Europi. Revizija je potvrdila da je Digital Realty na pravom putu da ispuni specifične SRI ciljeve za 2030., podupirući sveobuhvatni cilj Sporazuma: da industrija postane klimatski neutralna do 2030. u Europi.

Do 2030. tvrtka se obvezala smanjiti emisije Scope 1 i 2 za 68 posto po području, u odnosu na razine iz 2018. godine/PD

Sporazum, koji je potpisan 2021. uz smjernice Europske komisije, Europskog udruženja data centara i pružatelja usluga infrastrukture oblaka u Europi, samoregulirajuća je inicijativa osmišljena kako bi europsku industriju data centara učinila klimatski neutralnom do 2030.

Kako bi pokazali da misle ozbiljno, potpisnici su u sporazum ugradili prilično neočekivanu klauzulu: ako operator data centra koji je potpisnik sporazuma ne ispuni očekivane metrike, iz svog članstva će ga izbaciti sva trgovinska udruženja koja su potpisnici sporazuma.

Znatan napredak

CNDCP, koji trenutno predstavlja više od 70 operatora podatkovnih centara i 20 trgovačkih udruženja diljem Europe, postavlja sporazum za podršku zajedničkom skupu ciljeva, koji su pretočeni u opipljive radne skupine.

62

posto pokrivenosti energijom iz obnovljivih izvora na globalnoj razini 2022. osigurao je Digital Realty

Te radne skupine uključuju energetsku učinkovitost, čistu energiju, vodu, kružno gospodarstvo, recikliranje topline, praćenje i izvješćivanje te komunikacije.

Digital Realty postigao je 62% pokrivenosti energijom iz obnovljivih izvora na globalnoj razini 2022. godine, sa 100 posto pokrivenošću energijom iz obnovljivih izvora za svoj kolokacijski portfelj u SAD-u i Europi, kao i ugljičnu neutralnost u Francuskoj.

Osim toga, postignut je napredak prema znanstveno utemeljenim ciljevima smanjenja ugljika do 2030. godine tvrtke Digital Realty, pri čemu je tvrtka postigla smanjenje od 43 posto u emisijama Scope 1 i 2 (izravnim i neizravnim). Do 2030. Digital Realty se obvezao smanjiti emisije Scope 1 i 2 za 68 posto po području, u odnosu na razine iz 2018. godine.

* Sadržaj omogućio Digital Realty

New Report

Close