Croatia osiguranje i FER pokrenuli novi specijalistički studij Insurtech

Autor: Marta Duić , 08. prosinac 2020. u 22:00
Nova znanja i kompetencije za daljnji razvoj industrije

Zagreb postaje središte za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju.

Kako bi spremno odgovorili na trend ubrzanog razvoja industrije osiguranja te osigurali još bolje razumijevanje i korištenje novih tehnologija u osigurateljnoj praksi, stručnjaci iz Croatia osiguranja i s Fakulteta elektrotehnike i računarstva osmislili su i pokrenuli specijalistički studij „Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – Insurtech.

Zagreb time postaje jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju. Cilj ovog zajedničkog projekta obrazovanje je stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji.

Uz to, kako ističu iz kompanije, suradnjom s akademskom zajednicom daju još jedan doprinos ubrzanom razvoju industrije, ali i ukupnog hrvatskog gospodarstva.

Globalno tržište osiguranja doživljava ubrzanu transformaciju u smjeru digitalnih poslovnih modela i novih vrsta proizvoda, koji mogu ostvariti novu vrijednost mjerenu u milijardama dolara.

Uz to, tehnologije kao što su telematika, internet stvari, big data, strojno učenje ili blockchain unapređuju odnos osiguravatelja prema korisnicima, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije.

˝Naša je kompanija nedavno lansirala prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje u čijem je razvoju primjena novih tehnologija omogućila da naše tržište dobije potpuno novo iskustvo osiguranja. Prve reakcije na proizvod su izvrsne te pokazuju želju potrošača za modernim proizvodima u osiguranju.

Pokretanje ovog studija i suradnja s akademskom zajednicom pružit će nam nova znanja i kompetencije koji su temelj daljnjeg razvoja kompanije, ali i cijele industrije osiguranja“, poručuje Davor Tomašković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja.

Kako ističe Gordan Gledec, dekan FER-a bit će to studij koji pruža mogućnost usvajanja analitičkih metoda, razumijevanja novih tehnologija te stjecanja upravljačkih vještina koje će polaznicima pomoći da postanu vodeći stručnjaci u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju.

˝Premda tehnologija često dominira procesom transformacije poslovnih modela, uspjeh u konačnici ovisi o ljudima.

U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim, Ekonomskim, Pravnim i Šumarskim fakultetom, FER će studentima poslijediplomskog specijalističkog studija omogućiti da u svakodnevnom radu primjenjuju stečena znanja te kontinuirano unaprjeđuju cjelokupnu osigurateljnu industriju˝, poručuje Gledec.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close