Čini se kako će iPhone ostati bez nečega po čemu je prepoznatljiv?

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2019. u 11:11
Foto: Lino Mirgeler/DPA/PIXSELL

Prema njihovim najavama, jedan model (vjerojatno iPhone 12 Max) ostat će bez njega iduće godine, a sva tri modela tijekom 2021.

Izrez za prednju kameru i zvučnik pri vrhu zaslona jedna je od najprepoznatljivijih značajki novijih modela Appleovih pametnih telefona. Ali, čini se kako će i ona završiti u ropotarnici povijesti, piše tportal.

Analitičari banke Credit Suisse prognoziraju kako iPhone 12 neće imati zubić na zaslonu u kojem su prednja kamera i zvučnik. Prema njihovim najavama, jedan model (vjerojatno iPhone 12 Max) ostat će bez njega iduće godine, a sva tri modela tijekom 2021.

Navodno u Appleu razvijaju tehnologiju koja će omogućiti postavljanje prenje kamere ispod zaslona. Uspiju li u tome, jabučari bi se mogli uvrstiti među predvodnike u implementiranju te tehnologije.

No, to bi moglo značiti kako će iPhone izgubiti tehnologiju prepoznavanja lica Face ID. U Appleu će ju navodno zamijeniti čitačem otiska prsta ugrađenim u zaslon, što već koristi više modela pametnih telefona.

Ništa od navedenog ne bi trebalo zakačiti ovogodišnji iPhone 11, koji će – kako se očekuje – biti predstavljen u rujnu i neće donijeti značajne novitete, piše Tech Radar.

Komentirajte prvi

New Report

Close