Besplatno preuzmite novu HAK-ovu interaktivnu kartu

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2015. u 15:45
Foto: HAK

Hrvatski auto klub (HAK) od srijede ima novu poboljšanu i sadržajniju interaktivnu kartu HAKmap.

Hrvatski auto klub (HAK) od srijede ima novu poboljšanu i sadržajniju interaktivnu kartu HAKmap koja planiranje putovanja omogućava s puno više detalja i gotovo 50 tisuća interesnih točaka po Hrvatskoj, a nju su preko Mireo Mapsa sada integrirane i karte Google Mapsa te Bing Mapsa što omogućava planiranje cestovnog putovanja po cijeloj Europi i šire.

Uz novu interaktivnu kartu na konferenciji za novinare u HAK-u je u srijedu predstavljena i nova poboljšana HAK mobilna aplikacija prilagođena za veće ekrane pametnih telefona na iOS 8 i Android 5.0 platformama koja nudi više funkcionalnosti, poput 'widgeta' za brzo plaćanje parkiranja, najbliže benzinske postaje i stanje na cestama, što do sada nije bilo na tim aplikacijama.

Aplikacija je, kao i interaktivna karta HAK-a s planerom putovanja, za korisnike besplatna, a u HAK-u očekuju da će njihovo korištenje porasti zbog novih poboljšanja.

Mobilna aplikacija HAK-a do sada je sa svih platformi imala više od 483 tisuće preuzimanja, dok je interaktivnu kartu prošle godine koristilo više od milijun korisnika, istaknuo je na Goran Baotić iz HAK-a

Preuzmite:

>>Desktop verzija

>>Apple

>>Android

>>Windows Phone

Naveo je i da nova interaktivna karta, koju je tehnički realizirala zagrebačka IT tvrtka Infinum, u odnosu na prve dvije verzije (iz 2007. i 2010.) ima znatno više interesnih točaka, gotovo 50 tisuća, koje nisu samo uz ceste.

Riječ o oznakama za bolnice, škole, hostele i hotele, benzinske postaje, restorane, auto servise, kolodvore i brojne druge točke po mjestima za što tvrtke i institucije HAK-u ne moraju ništa platiti pa one koje to još nisu učinile, a žele biti na karti, Baotić poziva da se jave HAK-u.

Velika razlika u odnosu na prijašnje karte je i što se sad u pratećem planeru putovanja osim izračuna troškova puta i cestarina po Hrvatskoj te procjene troška goriva sada nude i precizni izračuni troškova za trajekte. Unaprijeđen je i pregled geoinformacijskih podataka s vizualnim prikazima parkirnih zona u, za sada, pet gradova (Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Metković) te prikazima ričnih državnih cesta u Hrvatskoj.

Karta je dostupna i na desk računalima i na mobilnim uređajima na webu HAK-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close