BASF voljan investirati i u hrvatske tvrtke, pobjednik lokalnog natjecanja dobiva 2500 eura

Autor: Lucija Špiljak , 08. lipanj 2021. u 12:18
Foto: Reuters

Financijsku potporu mogu dobiti inovatori i startup timovi do pet članova.

Najveća svjetska kemijska kompanija BASF, europski lider u istraživanju i razvoju, pokreće BASF Innovation Hub, projekt koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska.

Financijsku potporu mogu dobiti inovatori i startup timovi do pet članova. Pobjednik lokalnog natjecanja dobiva 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga 5000 eura.

Osnovni uvjet je da primijenjena ideja izravno ili neizravno doprinosi stvaranju rješenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rješenja za održivu poljoprivredu i rješenja koja omogućuju prelazak na kružnu ekonomiju, što spada pod postulate Zelenog plana koji BASF podržava.

“Bilo da se radi o izolatorima za povećanje energetske učinkovitosti, aplikacijama koje će optimizirati upotrebu vode tijekom navodnjavanja usjeva ili električne energije u kućama ili stanovima, modernim rješenjima za smanjenje plastičnog otpada ili potpuno novom, revolucionarnom rješenju, BASF će pružiti financijsku pomoć za potporu razvoja najbolje ideje”, rekao je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju, BiH te Sloveniju.

Prijave traju do 15. rujna. U prvom krugu natjecanja žiri će odabrati najbolju ideju u Hrvatskoj, a u studenom će pobjednički tim predstaviti ideju na finalu BASF-ovog Innovation Huba.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nemate nikakvih pametnijih tema ?

Zaista velikodušno, 500 EUR po članu startup tima. Nadam se da dotična kompanija neće upasti u dubioze zbog ovog raskošnog financijskog izdatka

New Report

Close