U svijetu se događaju tektonske promjene u mesnoj industriji. Već gotovo cijelo desetljeće 40-ak kompanija diljem svijeta radi na razvoju i proizvodnji laboratorijski uzgojene govedine, piletine, svinjetine i ribe. Doduše, to ne prati komercijalizacija, prije svega zbog stroge zakonske regulative.
Trenutno se tako jesti može jedino laboratorijski uzgojena piletina američke kompanije Eat Just, i to u jednom jedinom restoranu u Singapuru. No na tržištu bi uskoro, već sljedeće godine, mogla biti i laboratorijski uzgojena tuna američke kompanije Finless Foods.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu