Američka kompanija navodi da banke u Europi očekuju velike promjene

Autor: Bernard Ivezić , 11. rujan 2019. u 11:50
Foto: press

IBM je dao tehničku podršku Zagrebačkoj banci u razvoju vlastitih aplikacija.

IBM je na regionalnoj konferenciji za jugoistočnu Europu THINK South East Europe Summit u Beogradu objavio da u Hrvatskoj daje podršku Zagrebačkoj banci (Zaba) u razvoju vlastitih aplikacija za korporativne klijente i maloprodajne korisnike. Zaba je krajem kolovoza u suradnji s Hrvatskim telekomom (HT) predstavila prvu hrvatsku takoreći 'freemium' mobilnu banku. Tu je aplikaciju napravila na temelju svoje postojeće aplikacije m-Zabe i naglasila da između korisnika Telekom Bankarstva i drugih korisnici njihove banke nema razlike.

"Zaba je uvela DevOps praksu i automatizirala instalacije i konfiguracije servera te postavljanje aplikacija, uz pomoć IBM UrbanCode Deploy (UCD) platforme te je time Zaba uspješno nastavila razvijati aplikacije na inovativan i brz način čime može brže razvijati i implementirati nove usluge za sve bolje korisničko iskustvo", kaže Johannes Maurer, glavni direktor IBM-a za jugoistočnu Europu.

Američka kompanija navodi da banke u Europi očekuju velike promjene. U regiji, osim sa Zabom, surađuje još s Bankartom u Sloveniji, OTP bankom u Mađarskoj, DSK bankom u Bugarskoj, Bancom Intesom u Srbiji i Raiffeisen Romania u Rumunjskoj.

Prema procjeni IDC-a, ukupna potrošnja na IT u srednjoj i istočnoj Europi, uključujući zemlje jugoistočne Europe, dosegnut će 127,3 milijarde dolara u ovoj godini. Uz bankarstvo, najveći rast ulaganja u IT očekuje se u telekomunikacijama i industriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close