Ako koristite ove uređaje, mogli biste izgubiti pristup mailu i kalendaru, YouTubeu…

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2021. u 11:30
Foto: PA Images/PIXSELL

Korisnici određenih mobilnih uređaja uskoro bi mogli ostati bez nekih nužnih funkcija na svom mobitelu. Naime, Google će ukloniti pristup kalendaru i mailu korisnicima starih Androida.

Google je u srpnju objavio da će se pristup takvim uslugama ograničiti korisnicima koji imaju Android verziju 2.3.7 koja je u potrebi od 2010. godine ili onim korisnicima koji imaju i stariju verziju.

Ta ograničenja na snagu bi trebala stupiti 27. rujna te korisnici s tim starijim verzijama Androida neće moći pristupiti mailu ili kalendaru na svom mobitelu.

Kada ta promjena stupi na snagu, “osoba će primiti obavijest o pogrešnom korisničkom imenu ili loziniki prilikom prijave”, naveli su iz kompanije.

Korisnici s ovim operativnim sustavom izgubit će i druge aplikacije, piše Best Life, a prenosi N1. Ograničenja bi se mogla odnositi i na popularne aplikacije kao što su YouTube, Google Play Store i Google Maps.

Iz Googlea navode da biste trebali ažurirati telefon kako ne biste izgubili pristup. Objašnjavaju da na ovaj način žele zaštititi korisnike. Ako ste jedan od korisnika koji imaju stariju verziju operativnog sustava, trebali biste ga ažurirati na verziju 3.0.0 ili noviju.

“I dalje možete koristiti neke Googleove usluge kada ste prijavljeni na Google u web pregledniku svog uređaja”, objašnjavaju iz kompanije.

U postavkama aplikacije možete provjeriti koju verziju koristite i potom možete ažurirati, ako je potrebno. Brinkwire navodi da su Sony Xperia Advance i Lenovo dva najpopularnija uređaja koja još uvijek rade na starijim verzijama Androida.

Komentirajte prvi

New Report

Close