AI platformom nadmašili 469 startupova iz 51 države na natječaju OTP banke

Autor: Ana Blašković , 07. lipanj 2021. u 22:00
Britansko-hrvatski startup Cantab PI razvija platforme za banke i farmaceutsku industriju/PD

Britansko-hrvatski startup Cantab PI razvija platforme za banke i farmaceutsku industriju.

Britansko-hrvatski startup Cantab PI, koji razvija platforme za banke i farmaceutsku industriju bazirane na umjetnoj inteligenciji, pokupio je lovorike na međunarodnom startup programu mađarske OTP banke.

Obje prve nagrade Cantab PI odnio je u konkurenciji 469 startupova u naprednoj fazi razvoja iz 51 države diljem svijeta čiji su proizvodi i usluge testirani u tromjesečnom programu OTP-a u šest europskih zemalja.

Na završnoj ceremoji KiwiTech, jedan od vodećih svjetskih akcelerator programa za startup iz New Yorka dodijelio je Global Innovation Award Cantab PI AI platformi za banke, objavili su iz tog startupa.

Moshin Syed, Chief Startup Officer Kiwitecha, rekao je da su Cantab PI AI platforma za bankarstvo te posebno AI algoritmi za procjenu kreditnog rizika, vrlo bitni u Covid-19 okolnostima kada će sve više ljudi bez ili s nedovoljnom kreditnom povijesti trebati financijsku podršku.

Cantab PI je osvojio i nagradu publike za najbolji startup ‘pitch’, prezentaciju. Zahvaljujući toj nagradi tim je dobio priliku odlučiti kojoj dobrotvornoj organizaciji će OTP banka donirati 500.000 mađarskih forinti, a odluka je pala na SOS Children’s Village South Africa.

Cantab PI platforme za bankarstvo i farmaciju koriste neke od vodećih svjetskih korporacija, u razvoju kombiniraju primijenjenu matematiku i statistiku, razumijevanje poslovnog okruženja te najmoderniju tehnologiju umjetne inteligencije.

Komentirajte prvi

New Report

Close