Agrivi u finalu globalnog natjecanja agritech inovacija za veću održivost

Autor: Lucija Špiljak , 01. lipanj 2021. u 22:00
Matija Žulj, osnivač i direktor Agrivija/MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Finale će biti online 22. srpnja, a direktor i osnivač Agrivija Matija Žulj istaknuo je koliko je ponosan na uspjeh tima i počašćen što se našao u završnici.

Hrvatski agrotech startup Agrivi jedan je od 56 finalista globalnog natjecanja Extreme Tech Challenge (XTC) u kategoriji AGTECH, na koje se prijavilo više od 3500 kompanija iz cijelog svijeta.

Kako navode iz XTC-a, koji je usmjeren na 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja, finalistima je zajedničko to što njihove inovacije čine svijet boljim mjestom i usmjerene su na održivost, a jedna od takvih je i Agrivijev softver za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Finale će biti online 22. srpnja, a direktor i osnivač Agrivija Matija Žulj istaknuo je koliko je ponosan na uspjeh tima i počašćen što se našao u završnici. Agrivi, čiji je glavni dio kulture upravo održivost, doprinosi 12 od 17 UN-ovih ciljeva, a želja im je iz korijena promijeniti način na koji se danas proizvodi hrana te postići pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi.

“Kompanija poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama kroz digitalna rješenja omogućava da ostvare održivu, efikasnu i profitabilnu proizvodnju hrane. Agritech sektor raste iznimno brzo, a brojne tehnologije uključene su u njegov razvoj.

S druge strane, poljoprivrednici su zauzeti i nemaju vremena svakodnevno koristiti puno različitih sustava”, kažu iz tvrtke čiji softver prati poljoprivrednika kroz cijeli proces; od planiranja do proizvodnje i analize rezultata, uz povećanje profitabilnosti i snažnu analitičku podršku.

Softver pomaže i pružajući pravovremene informacije o vremenskim prilikama i primjeni zaštitnih sredstava.

“I korisnici profitiraju kroz ovakvo rješenje jer svi želimo znati što točno jedemo, kako je namirnica tretirana i kojih je nutritivnih vrijednosti, a Agrivi osigurava sljedivost”, zaključuju iz tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close