Zbog loše kvalitete mora, zabranjeno kupanje na dvije plaže na Jadranu

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2023. u 09:53
foto: unsplash

Analize su pokazale da je morska voda bila odlične kvalitete na 29, a dobre na 3 lokacije

Na plažama u crnogorskom Baru “Žukotrlica 01” i “Žukotrlica 02” morska voda je loše kvalitete, priopćio je Institut za biologiju mora.

Na ovim kupalištima istaknuta je crvena zastava, kao simbol zabrane kupanja na istima. Institut za biologiju mora je također priopćio da je u općini Bar morska voda na šest plaža bila odlične kvalitete, na pet dobre, a na dvije zadovoljavajuće kvalitete, piše RTCG.

U općini Herceg Novi ispitana je voda na ukupno 21 lokacije, od čega je na njih 7 ona bila odlične, na 8 dobre, a na 6 zadovoljavajuće kvalitete.

U Kotoru na 8 lokacija voda je bila odlične, na 2 dobre, a na 4 zadovoljavajuće kvalitete. Na području općine Tivat, voda je bila odlične kvalitete na 8 ispitivanih lokacija, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobre kvalitete.

Kada je u pitanju općina Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizira Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odlične kvalitete na njih 17, a dobre na jednoj lokaciji.

Analize su pokazale da je morska voda bila odlične kvalitete na 29, a dobre na 3 lokacije u općini Budva.

“Podaci o realiziranim ispitivanjima dostavljeni su i državnom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, zaključeno je u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close