Wood Team želi većinski udjel u Livnici Visoko

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2023. u 22:01
Foto: Shutterstock

Većinski vlasnik Wood Teama je Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Kompanija Wood Team Ilijaš objavila je ponudu za preuzimanje kompanije Livnica Visoko, javlja BiznisInfo.ba.

Kao što smo ranije najavili, Wood Team je u svibnju ove godine preuzeo manjinski udio u Livnici Visoko, a sada se kreće u potpuno preuzimanje. Većinski vlasnik firme Wood Team je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Wood Team je velika i moćna kompanija, što pokazuje podatak da je prošle godine ostvario prihod od gotovo 40 milijuna KM, prenosi BiznisInfo.ba. Tvrtka se bavi proizvodnjom stolica.

Kupnja dionica

Wood Team je od 4. do 5. svibnja 2023. putem Sarajevske burze kupio navedene dionice Livnice Visoko, točnije 83.549 redovnih dionica, po cijeni od 2,45 KM do 2,50 KM po dionici. Time je stekao udio od 38,3 posto. Od tada nije kupio nove dionice.

Snaga Wood Teama

Wood Team je velika i moćna kompanija, što pokazuje podatak da je prošle godine ostvario prihod od gotovo 40 milijuna KM

Ponuda za preuzimanje odnosi se na 134.266 redovnih dionica, odnosno 61,6 posto ukupnog broja, a koje trenutno nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po dionici je 2,50 KM, što predstavlja 25 posto nominalne vrijednosti dionica. Ponuda za preuzimanje vrijedi 28 dana. To znači da će, ukoliko svi dioničari prihvate ponudu, Smailbegović za preostale dionice “iskeširati” 335.665 KM. Kada se tome doda više od 200 tisuća KM koje je dao za prvi paket dionica, ispada da će ga preuzimanje Visočke Livnice koštati nešto više od pola milijuna KM.

Postane li većinski vlasnik, Smailbegović je ranije rekao kako postoje dvije opcije. “Jedna je da eventualno nastavimo s njihovim programom, gledat ćemo investicije, a druga opcija je da ovaj moj postojeći program koji tvrtka radi proširim nekim srodnim programima koje je ova tvrtka radila. Tu ima nekog potencijala”, kaže Smailbegović.

Snažan brend

Cilj je, dakle, podići tvrtku i njen promet, zaposlenost, stabilnost, prodaju… nastavlja i dodaje da se u metalskom sektoru može još puno raditi”.

Ističe kako je riječ o tvrtki Livnica d.d. Visoko također pojašnjavaju da već dugi niz godina rade građevinske šahtove i da su po tom pitanju vjerojatno jedni od najstarijih u BiH i bivšoj Jugoslaviji.

Komentirajte prvi

New Report

Close