Vlasnici apartmana u Neumu očekuju potpunu propast sezone

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2020. u 21:59
U jedinom BiH gradu na moru već su sve turističke rezervacije otkazane do lipnja

Iznajmljivači ističu da, ako se po jutru dan poznaje, od predstojeće sezone neće biti ništa.

Vlasnici apartmana u Neumu hvataju se za glavu uoči predstojeće sezone, a neki ne isključuju mogućnost i da će njihovi smještajni kapaciteti ostati potpuno prazni. Iznajmljivači ističu da, ako se po jutru dan poznaje, od predstojeće sezone neće biti ništa.

“Živim u Njemačkoj, kada dođem u svibnju objavim oglas i dobijem goste. Vjerovatno će mi svi apartmani ove sezone biti prazni”, rekao je za Nezavisne novine Vinko Zubac, vlasnik apartmana Zubac u Neumu.

Ivan Jurković, vlasnik vile Plava u Neumu, kaže da ima kuću blizu mora i vlastite goste, te da je optimist, ali priznaje da sigurno neće biti gostiju kao ranijih sezona. “Ranijih godina, oko 1. svibnja znala je biti puna kuća. Sad u to vrijeme ne očekujem nikoga. Ovdje oko mene postoje i veće kuće, te manji hoteli, i znam da je sve otkazano do lipnja”, rekao je Jurković. Iz Ville Ancora kažu da rezervacija imaju, ali im to ništa ne znači ako se nastavi sadašnje stanje.

Živko Matuško, načelnik Neuma, ističe da se unatoč svemu za sezonu moraju spremati.

“Nadamo se da ćemo s turizmom početi u srpnju, ali teško da će sezona biti kao prošle dvije godine”, rekao je Matuško. Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH, nije toliko optimističan. On kaže da nije u pitanju samo Neum, već cijela BiH.

“Kad sve stane, trebat će godina ili dvije da se ljudi pokrenu, da počnu razmišljati o putovanjima”, objasnio je Hadžić.

Komentirajte prvi

New Report

Close