Ne žele objaviti ugovore s kineskim kompanijama: Mi bismo dali, ali Kinezi ne daju

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2023. u 13:20
Foto: Shutterstock

Za Vladu RS odluke sudova nisu previše važne.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković još jednom je potvrdio da Vlada neće javno objavljivati ​​ugovore koje potpisuje s kineskim tvrtkama u vezi s izgradnjom autocesta.

Vlada već mjesecima odbija objaviti ugovor o izgradnji autoceste Banja Luka – Prijedor, a isto će biti i s ugovorom o izgradnji dionice Brčko – Bijeljina, piše Federalna.ba.

Višković se pravda da su Kinezi ti koji su protiv objave ugovora, iako je riječ o projektu financiranom novcem građana.

– Mi bismo dali, ali Kinezi ne daju, rekao je Višković.

– To prvenstveno ovisi o kineskoj strani, njima se morate obratiti, oni imaju ekskluzivitet. Ako dopuste da se objavi, što se tiče RS-a, spremni smo to objavi danas, kaže Višković. Kako je moguće da kineski partner odlučuje o nečemu što je od javnog interesa, Višković, koji prije odgovora na pitanje dobiva šaptajuće sugestije Milorada Dodika, ima objašnjenje:

– Zato što oni financiraju, oni daju novac.

Za Vladu RS odluke sudova nisu previše važne. Naime, Okružni sud u Banjoj Luci naložio je resornom ministarstvu da donese drugu odluku u skladu s meritornošću presude. – Kaže da je to javna informacija, da Vlada mora voditi računa o interesima građana, a ne o interesima privatnih investitora, napominje Srđan Traljić, glasnogovornik Transparency Internationala BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close