Već ovog ljeta u Crnu Goru bi mogao doći veći broj turista iz Rumunjske

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2022. u 22:00
Glavni zadatak je promocija ponude i da rumunjsko tržište dozna što u Crnoj Gori može očekivati/Shutterstock

Planira se uspostavljanje izravnih letova između Tivta i nekoliko rumunjskih gradova, a rumunjski turoperator Holiday Plan namjerava tržištu ponuditi paket aranžmane za Crnu Goru.

Crna Gora bi uskoro mogla otvoriti novo turističko tržište jer je u planu uspostavljanje izravnih zrakoplovnih linija između Tivta i nekoliko rumunjskih gradova tijekom sljedeće ljetnje sezone. Također, rumunjski turoperator Holiday Plan planira tržištu ponuditi paket aranžmane za Crnu Goru, javlja portal eKapija.

Veliki potencijali Tivta
O tome su u Tivtu razgovarali Željko Komnenović, predsjednik Općine i Matej Viorel Ardeleanu, veleposlanik Rumunjske u Crnoj Gori. Sastanku su bili nazočni i Zoran Radunović, državni tajnik u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore, čelni ljudi Aerodroma Crne Gore te Turističke organizacije Tivta, kao i predstavnici agencije Holiday Plan i Aerodroma Krajova.

350

tisuća turista iz Rumunjske svake godine posjeti Tursku

Kako je priopćeno iz Općine Tivat, Komnenović je izjavio da je riječ o pokretanju više zračnih linija, te da se otvara mogućnost povezivanja crnogorskog turističkog gospodarstva s vrlo emitivnim rumunjskim tržištem, koje dosad u Crnoj Gori nije bilo zastupljeno.

“Danas je učinjen prvi korak i postignut solidan dogovor za početak suradnje. Više od milijun turista iz Rumunjske godišnje posjeti Grčku i Bugarsku, i više od 350.000 Tursku, a sada se otvara ozbiljna mogućnost i za Crnu Goru. Glavni zadatak je promocija ponude i da rumunjsko tržište dozna što u Crnoj Gori može očekivati”, objasnio je Komnenović.

Zoran Radunović je poručio da je ovo značajan korak u razvoju turističkih potencijala Tivta i Crne Gore i da će njegovo ministarstvo sve svoje resurse i kapacitete uložiti kako bi se turistička sezona u Crnoj Gori produžila i unaprijedila.

Početak s čarter letovima
“Prema preliminarnim razgovorima, riječ je o najvjerojatnije tri destinacije iz Rumunjske koje bi bile uključene u ovaj projekt, a počelo bi se čarter letovima. Rumunjska ima svog nacionalnog zračnog prijevoznika Tarom, a mi smo spremni ponuditi kapacitete s kojima raspolaže državna zrakoplovna kompanija Air Montenegro”, rekao je Radonović.

Prema njegovim riječima, Aerodromi Crne Gore otvoreni su za suradnju i spremni podržati te letove.

Kako je istaknuo, letovi bi, prema sadašnjoj procjeni, mogli početi već sredinom lipnja, što ovisi o kapacitetima s kojima bi rumunjski turoperatori izašli na tržište, a trenutačnu su u tijeku pregovori s domaćim hotelima i turoperatorima.

Dany Cocă, predstavnik agencije Holiday Plan, rekao je da su imali vrlo koristan razgovor s lokalnim i državnim dužnosnicima u Tivtu.

“Nadamo se da ćemo uspostaviti novi turistički most između Crne Gore i Rumunjske i da će veliki broj rumunjskih turista uskoro biti u mogućnosti posjetiti Crnu Goru”, dodao je Cocă.

“Želimo nastaviti s unaprijeđenjem odnosa između Crne Gore i Rumunjske i pomagati da Crna Gora što prije postane članica Europske unije”, rekao je veleposlanik Ardeleanu, koji je bio i inicijator sastanka.

Komentirajte prvi

New Report

Close