Unatoč pandemiji, skijališta u susjedstvu nadaju se većem broju gostiju

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2020. u 07:11
Na nekim planinama u BiH već je pao prvi snijeg/PIXABAY

Ljubitelji noćnog skijanja ove će zime na raspolaganju imati četiri kilometra staza osvijetljenih po FIS standardima.

Na nekim planinama u BiH već je pao prvi snijeg, a iz skijaških centara kažu da se već pripremaju za sezonu, te da se unatoč pandemiji nadaju većem broju skijaša i gostiju. Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, potvrdio je da su se pobrinuli da skijaši uživaju na najbolje pripremljenim stazama.

“Sve ski-staze već ranije smo proširili, ublažili, prilagodili nagibe i obavili drenažu”, rekao je Ljevnaić za Nezavisne novine. On dodaje je da će osim staze Poljice na raspolaganju biti još jedna osvijetljena staza za noćno skijanje, ali i proširen Olimpijski bar na vrhu planine.

“Noviteti su i povećani broj prodajnih mjesta, uređeniji ski-vrtići i poligoni za početnike s dodatnim pokretnim trakama, zatim osvijetljena staza za šetnju koja vodi do vrha planine, a tu su i nove kategorije ski-karata s uključenim noćnim skijanjem. Ljubitelji noćnog skijanja ove će zime na raspolaganju imati četiri kilometra staza osvijetljenih po FIS standardima”, ističe Ljevnaić.

Potpisali su i ugovore s najvećim agencijama Ski-Fun i Ski-Bus, koje će u organiziranim grupama dovoditi veliki broj gostiju na Jahorinu. Prema Ljevnaićevim riječima, korona jamstva dobit će svi gosti, ako dođe do zatvaranja granica ili se osoba razboli bit će moguć povrat uplaćenog iznosa.

Za nadolazeću zimsku sezonu pripremaju se i u skijalištu Ski Vlašić. Prema riječima Aide Džamigović, to skijalište će ove zime sigurno imati popuste. Dragan Romčević, direktor NP Kozara, rekao je da će ovogodišnja zimska sezona najviše ovisiti o snijegu.

“Ako bude dovoljno snijega, ne očekujemo manji broj posjetitelja”, izjavio je Romčević. Zvonko Bagarić, direktor Adria Ski Kupresa, ističe da je kod njih već pao snijeg, te da se za sezonu pripremaju kao da nema pandemije. “Tehničke poslove privodimo kraju i nadamo se da će skijališta moći raditi normalno, a tako se i pripremamo”, rekao je Bagarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close