Prosječan stanovnik Srbije godišnje pojede 16 kilograma svinjskog mesa, dok je prosjek u Europskoj uniji 31,8. Kod govedine je ta razlika u konzumaciji još drastičnija. Domaći potrošači koriste oko četiri kilograma, au EU gotovo dvostruko više – 10.
Približno je isti omjer i kod korištenja janjetine – 3,5 kilograma naspram osam, pokazuju podaci koje je nedavno objavila Privredna komora Srbije (PKS) na temelju podataka nadležnih ministarstava i službenih statistika, a odnose se na potrošnju mesa u prošloj godini.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu