U Republici Srpskoj počeo kriptovalutni spor vrijedan 100 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2020. u 21:59
Foto: Pixabay

Neke procjene govore kako bi se slučaj mogao protegnuti sve do 2022. godine.

U Okružnom privrednom sudu u Banjoj Luci održano je pripremno ročište u najvećem kriptovalutnom sporu u regiji, a vjerojatno i šire. Tvrtka Bitminer Factory iz Gradiške, u Republici Srpskoj, traži od UniCredit banke iz Banja Luka 100 milijuna dolara odštete jer je smatra glavnim krivcem za propast projekta utemeljenog na blockchain tehnologiji, doznaje portal Capital.ba. Kako se navodi u tužbi koja je podnesena još u listopadu prošle godine, tvrtka Bitminer Factory, registrirana kao tvornica kriptovaluta, s UniCredit bankom zaključila je ugovor o otvaranju računa u konvertibilnim markama i stranoj valuti, za obavljanja registriranih djelatnosti.

Njihov plan predviđao je ulaganje u obnovljive izvore energije, poput hidroelektrana i solarnih elektrana, te proizvodnju struje i prodaju partnerskoj kompaniji koja bi je koristila za rudarenje kriptovaluta. Međutim, kako tvrde, banka je prvo prihvatila, a kasnije raskinula ugovor o otvaranju računa, pozivajući se na interna pravila grupe prema kojima je zabranjena suradnja s tvrtkama koje se bave kriptovalutama.

Aleksandar Sajić, pravni zastupnik Bitminer Factory, kaže kako su i jedna i druga strana na pripremnom ročištu iznijele nove dokaze, te da je nastavak procesa zakazan za kraj prosinca.

No neke procjene govore kako bi se slučaj mogao protegnuti sve do 2022. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close