U Neumu skuplje, ali očekuje se dobra ljetna sezona

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2022. u 22:00
Smještajni kapaciteti skuplji su za 10 do 15 posto u odnosu na prošlu sezonu, dok su cijene u ugostiteljstvu veće za 20 posto/D. Kapetanović/PIXSELL

Iako predsezona nije na razini 2019. godine, očekuje da će tijekom srpnja, kolovoza i rujan u Neumu noćiti oko 18 tisuća gostiju svakog dana.

Dolazak turista u Neum ovih dana se ubrzava, a već se bilježi i značajan broj rezervacija gostiju iz Njemačke, Francuske i drugih europskih zemalja koje nagovješćuju uspješnu ovogodišnju ljetnu sezonu u jedinom BiH gradu na moru.

Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Općine Neum, za Klix.ba kaže da su hotelijeri i turistički djelatnici zadovoljni zanimanjem gostiju za dolazak u Neum i da se već vidi veliki napredak u odnosu na ranije godine.

“Ovog mjeseca ćemo zabilježiti oko 50 posto popunjenih smještajnih kapaciteta što je izuzetno dobro u odnosu na to da prošle dvije godine u predsezoni nismo imali ništa zbog pandemije i brojnih restrikcija”, kaže Butigan.

On ističe da je ukidanje mjera i zabrana okupljanja u zatvorenim prostorima i uz olakšano kretanje preko graničnih prijelaza Neumu omogućilo povratak u normalan život te su počeli dolaziti i turisti, kako iz BiH tako i drugih zemalja.

Iako predsezona nije na razini 2019. godine, očekuje da će tijekom srpnja, kolovoza i rujan u Neumu noćiti oko 18 tisuća gostiju svakog dana što je i maksimum smještajnih kapaciteta u tom gradu. Velika su očekivanja i od podsezone jer već ima značajan broj rezervacija za listopad, a najveći broj gostiju javlja se iz Francuske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Srbije.

Ove godine veliki značaj za Neum ima i otvaranje nove magistralne ceste Stolac – Neum. Neum može goste primiti u privatnom i hotelskom smještaju, a cesta će sigurno utjecati i na njihovu strukturu jer su ranije zbog loše prometne infrastrukture birali Makarsku rivijeru ili Dubrovnik.

Butigan dodaje da val poskupljenja nije zaobišao niti Neum, te su smještajni kapacitet skuplji za 10 do 15 posto u odnosu na prošlu sezonu, dok su cijene u ugostiteljstvu veće za 20 posto, ali da to ne utječe na dolazak gostiju, jer znaju da je sve poskupjelo.

Komentirajte prvi

New Report

Close