Nijemci grade tvornicu medicinskih kreveta, zaposlit će 150 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 15. siječanj 2021. u 07:00
Njemačka kompanija želi proširili svoje proizvodne kapacitete u Europi/SHutterstock

Nijemci su već zaposlili 15 radnika, a proširenjem proizvodnje i izgradnjom vlastite tvornice do kraja godine planiraju zapošljavanje još oko 150 radnika.

Njemačka kompanija TVC odlučila je uložiti na području Goražda (BiH) gdje planira proizvodnju medicinskih kreveta i namještaja.

Za početak, Nijemci su već zaposlili 15 radnika, a proširenjem proizvodnje i izgradnjom vlastite tvornice u Industrijskoj zoni u Vitkovićima do kraja godine planiraju zapošljavanje još oko 150 radnika. Kompanija TVC trenutačno posluje u iznajmljenom prostoru u Goraždu.

“Planiramo izgradnju nove tvornice u Goraždu kako bi proširili naše proizvodne kapacitete na prostoru Europe. Na novoj lokaciji uglavnom ćemo proizvoditi medicinske krevete i namještaj.

Ove godine planiramo osnovati TVC d.o.o kao novu kompaniju, pronaći zemljište na kojem bi izgradili novi pogon planirane veličine 7000 četvornih metara i 12.000 četvornih metara proizvodnog područja”, objasnili su iz njemačke kompanije.

U planu je dizajniranje i uspostavljanje suvremenog i održivog proizvodnog postrojenja s obučenim i iskusnim radnicima. Dodaju također kako su započeli partnerstvo s kompetentnim timom u Goraždu.

“Taj tim s kojim smo počeli partnerstvo upoznat će se s našim proizvodima i strojevima. Nakon toga, ti prvi radnici trebali bi svoju stručnost prenijeti budućim kolegama. Na taj način stvorit ćemo jaki tim koji će moći proizvoditi u skladu s visokim standardima kvalitete naših kupaca diljem svijeta”, poručili su predstavnici TVC-a.

Istaknuli su i da u sljedećih nekoliko godina planiraju i nove proizvodne hale u Goraždu.

Komentirajte prvi

New Report

Close