Slovenija otvorila međunarodni zračni promet

Autor: Poslovni dnevnik , 12. svibanj 2020. u 21:59
Postupan povratak zračnih prijevoznika na ljubljanski aerodrom očekuje se u lipnju i srpnju

Zbog epidemije Covida-19 Slovenija je putnički zračni promet obustavila 17. ožujka

Slovenska vlada donijela je odluku o ponovnom otvaranju redovnog i čarterskog prijevoza putnika na međunarodnim zrakoplovnim  linijama unutar EU i s trećim državama, no promet u slovenskim zračnim lukama krenut će početkom lipnja.

“Pozdravljamo odluku vlade jer je popuštanje dosadašnjih mjera od bitne važnosti za zračne prijevoznike kako bi mogli operativno planirati buduće letove. Većina prijevoznika je letove na naš aerodrom otkazala do kraja svibnja. Posljednjih smo se dana ubrzano pripremali za prijem prvih putnika i sigurno pokretanje putničkog prometa”, naveo je u priopćenju za javnost njemački operater Fraport, koji upravlja ljubljanskom zračnom lukom Jože Pučnik.

“Očekujemo postupan povratak zračnih prijevoznika na naš aerodrom u lipnju i srpnju”, izjavila je Brigita Zorc iz Fraporta Slovenija, te dodala kako očekuju da će do prvih međunarodnih letova doći  kada dođe do ublažavanja odluka o ulaska u državu, koje za sada još uvijek predviđaju sedmodnevnu karantenu.

Ukidanje te mjere moglo bi uslijediti još tijekom svibnja. Zbog epidemije Covida-19 Slovenija je putnički zračni promet obustavila 17. ožujka, ali je bio dopušten teretni promet radi uvoza zaštitne opreme i sredstava za borbu s koronavirusom.

Komentirajte prvi

New Report

Close