Sarajevski GRAS morat će otpustiti čak 273 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 03. ožujak 2020. u 21:59
Gradski prijevoznik godinama je jedna je od najzaduženijih tvrtki u BiH, krajem 2019. dug je iznosio oko 11 milijuna eura

GRAS je jedan od najvećih dužnika u Bosni i Hercegovini, krajem prošle godine dug sarajevske kompanije iznosio je 21,7 mil. KM.

Britanska konzultantska kuća PricewaterhouseCoopers (PwC) na zahtjev vlade Kantona Sarajevo analizirala je organizaciju i poslovanje gradskog prometnog poduzeća GRAS da bi napravila njegov program restrukturiranja.

Predviđa se, između ostalog, otpuštanje najmanje 273 radnika, izlazak iz dodatnih djelatnosti, te povećanje subvencija, prenosi BHRT. GRAS je jedan od najvećih dužnika u Bosni i Hercegovini, krajem prošle godine dug sarajevske kompanije iznosio je 21,7 mil. KM (oko 11 mil. eura).

Amir Muminović, predsjednik Sindikata GRAS-a, ističe kako cjelokupna reorganizacija nije moguća, pogotovo ne ukidanje nekih organizicijskih jedinica i otpuštanje radnika. “Mi smo protiv toga. Mislimo da ova tvrtka može raditi sa svim svojim organizicijskim jedninicama. Neke stvari treba popraviti, ali na nešto radnici i uprava kompanije ne mogu utjecati”, rekao je Muminović.

U vladi Kantona Sarajevo ističu kako su svjesni lošeg stanja u GRAS-u. Zvonko Marić, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, na posljednjoj sjednici Skupštine rekao je da je stanje u GRAS-u u vrhu prioriteta, te kako će prema prijedlogu proračuna nove kantonalne vlade u prometno poduzeće biti uloženo 200 milijuna maraka.

Komentirajte prvi

New Report

Close