Rio Tinto najavljuje ulaganje novih 200 milijuna dolara u Srbiju

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2020. u 22:00
Međunarodna kompanija Rio Tinto kreće u daljnji razvoj litijom-bor projekta Jadar
SHUTTERSTOCK

Izvršni direktor Rio Tinta za energiju i minerale Bold Baatar je naglasio zadovoljstvo zbog bliske suradnje sa vladom Srbije na realizaciji projekta Jadar.

Predsjednica vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je video sastanak sa predstavnicima međunarodne rudarsko-metalske grupacije Rio Tinto, prenosi internetski portal b92. Na sastanku je najavljeno ulaganje novih 200 milijuna dolara za daljnji razvoj litijom-bor projekta Jadar.

Ova odluka je proizašla iz usvajanja prijašnje studije opravdanosti projekta Jadar, a kompanija Rio Tinto je do sada uložila više od 250 milijuna dolara. Predsjednica Vlade Srbije je naglasila kako je nastavak njihovog poslovanja na projektu Jadar, kod Loznice, od izuzetne važnosti za Srbiju, posebno u vrijeme pandemije korona virusa, s kojom se suočava cijeli svijet. Istaknula je značaj usvajanja Studije opravdanosti projekta, naglasivši kako je to dobra vijest ne samo za Srbije, koja neposredno surađuje sa Rio Tintom, već i za lokalnu zajednicu s obzirom na to da je na projektu angažiran velik broj ljudi, navedeno je u priopćenju.

Izvršni direktor Rio Tinta za energiju i minerale Bold Baatar je naglasio zadovoljstvo zbog bliske suradnje sa vladom Srbije na realizaciji projekta Jadar. Projekat Jadar podrazumijeva rad na razvoju rudnika podzemne eksploatacije i izgradnju industrijskog postrojenja za metalurško-tehnološku preradu koncentrata jadarita, čiji početak se može očekivati krajem 2021. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close