Rekli su ‘dosta’! Za vikend pripremili bojkot točenja goriva na benzinskim pumpama

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2022. u 10:41
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Za obitelji u Sarajevu i Banjoj Luci, prema istim podacima, od ožujka su životni troškovi narasli za 100 do 120 maraka.

Građani Bosne i Hercegovine za vikend pripremaju bojkot točenja goriva na benzinskim crpkama u znak prosvjeda zbog nekontroliranog rasta cijena nafte i naftnih derivata. Ideja o bojkotu preplavila je društvene mreže, posebno Facebook grupe, u kojima je predloženo da se bojkot odnosi na 25. i 26. lipnja.

Cijene obaraju sve rekorde. Od goriva preko namirnica do usluga. Rekord obara i visina potrošačke košarice za koju više ni dvije prosječne plaće u BiH nisu dovoljne, piše N1.

3.470 maraka (oko 13.300 kuna) potrebno je mjesečno četveročlanoj obitelji iz Mostara za troškove života, podaci su sa stranice jedne od najvećih svjetskih baza podataka. U ožujku ove godine to je bilo 170 maraka manje.

Za obitelji u Sarajevu i Banjoj Luci, prema istim podacima, od ožujka su životni troškovi narasli za 100 do 120 maraka. Tako im sada treba od 3.035 do 3.250 maraka mjesečno. Bez stanarine.

Prema stranici Numbeo Mostar je najskuplji grad u BiH. Pa i za pojedinca. Onaj tko živi u gradu na Neretvi mjesečno treba nešto više od 1.000 maraka.

Komentirajte prvi

New Report

Close