Posao nadzora autocesta u RH tvrtki iz BIH

Autor: Poslovni dnevnik , 23. srpanj 2020. u 22:00
Nadzor na ukupnoj dužini od 1087 kilometara/D. PUKLAVEC/PIX

Riječ je o dva ugovora, jedan je s Hrvatskim autocestama (HAC), dok je drugi s naručiteljem Autocestom Rijeka – Zagreb (ARZ).

Kompanija BS Telecom Solutions iz Sarajeva dobila je vrijedan posao izrade softverskog rješenja za nadzor i vođenje prometa na autocestama u Hrvatskoj vrijedan čak 33,84 milijuna kuna (4,5 milijuna eura), prenosi internetski portal klix.ba.

Posao je dobiven u otvorenom postupku javne nabavke, a dio je europskog projekta CROCODILE 2, kojem je cilj harmonizacija ITS sistema svih subjekata u cestovnom sektoru. Projekt sufinancira Europska unija – Instrument za povezivanje Europe.

Riječ je o dva ugovora, jedan je s Hrvatskim autocestama (HAC), dok je drugi s naručiteljem Autocestom Rijeka – Zagreb (ARZ), na ukupnoj dužini od 1087 kilometara.

Mirza Varatanović, predsjednik Uprave BS Telecom Solutions, za Klix.ba kaže kako je ovo veliki korak u razvoju kompanije i iskorak ka tržištu Europske unije.

“Naš BS Husky kao ITS softver je regionalni lider i ovo je potvrda te činjenice da nakon Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore nastavlja ekspanziju i na zemlje EU”, kaže uz naglasak da je predmet projekta samo implementacija softvera, dok su hardverske komponente dio drugih ugovora.

Projektom je predviđena zamjena postojećih sistema integralnom platformi upravljanja i nadzora autocestom – BS Huskey, što je zaštićeni proizvod bh. kompanije koja je regionalni lider u ovom sektoru.

Ugovorom je obuhvaćeno i uvođenje europskih ITS direktiva i DATEX II standarda u objekte za izvještavanje. Sve je dio CROCODILE 2 CROATIA projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close