Poljaci postaju novi vlasnici Instituta za zaštitu na radu

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2021. u 22:00
Institut sa sjedištem u Novom Sadu preuzet će kompanija J.S. Hamilton Poland/SHutterstock

J.S. Hamilton Poland se nalazi pod neizravnom kontrolom kompanije Seaside Investments Limited.

Srpska Komisija za zaštitu konkurentnosti odobrila je poljskoj kompaniji J.S. Hamilton Poland da preuzme Institut za zaštitu na radu, zaštitu od požara, zaštitu okoliša, projektiranje i inženjering iz Novog Sada, piše portal eKapija.

J.S. Hamilton Poland pruža usluge pregleda, odnosno inspekcije i testiranja, kao i konzaltinga u vezi s pregledom i testiranjem, pri čemu izvodi analitička istraživanja u svojim laboratorijima.

Mreža akreditiranih laboratorija za testiranje nudi širok spektar mikrobioloških i kemijskih analiza za proizvođače hrane, kozmetike, lijekova, kemikalija, materijala za kontakt s hranom i mnogim drugim industrijama.

Ta kompanija također pruža neovisne usluge testiranja radi provjere kvalitete proizvoda namijenjenih međunarodnoj trgovini.

J.S. Hamilton Poland se, kako se navodi u odluci, nalazi pod neizravnom kontrolom kompanije Seaside Investments Limited. Kompanija Seaside Investments Limited posluje pod zajedničkom kontrolom Mid Europa Funda IV LP i Mid Europa Funda IV A LP.

MEP Fond IV je privatni investicijski fond koji posluje u sklopu grupe tvrtki Mid Europa Partners. Grupa Mid Europa Partners preko svojih povezanih tvrtki posluje na tržištima u središnjoj i jugoistočnoj Europi iz poslovnica u Londonu, Budimpešti, Varšavi i Istanbulu.

Dosad je, prema navodima podnositelja prijave, zauzela regionalni pristup, tako što preuzima vodeće kompanije, uglavnom usredotočujući se na rast na domaćim tržištima, i od 1999. godine, zaključila je 41 investiciju u 18 zemalja.

Institut za zaštitu na radu je laboratorij koji se po kapacitetu i kredibilitetu svrstava među laboratorije s međunarodnim referencama.

Osnovan kao dioničko društvo, obavlja tehnička ispitivanja i analizu u području zaštite i sigurnosti na radnom mjestu, zaštite okoliša, zaštite od požara, sigurnosti prometa i laboratorijskih ispitivanja, certifikacije i kontrole proizvoda.

Institut sa sjedištem u Novom Sadu, ima podružnice u Šapcu, Nišu i Kragujevcu. Udjele u kompaniji imaju fizičke osobe Željko Tomić, Milorad Beronja, Sanja Tomić i Milena Beronja, koji ih prodaju kompaniji iz Poljske.

Komentirajte prvi

New Report

Close