Počinje gradnja tvornice kineskog cjepiva

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2021. u 22:00
Sinopharm će se proizvoditi u Zemunu, u suradnji s Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima/Reuters

Sinopharm će se proizvoditi u Zemunu, u suradnji s Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dodijelila je ugovor za opremanje lokacije za gradnju tvornice kineskog cjepiva Sinopharm grupi ponuđača koju čine beogradske tvrtke RAS inženjering niskogradnja, DC Energocoop, Resa gradnja, Biodekor i GeoSpes.

Ponuđena cijena za izvođenje radova iznosi oko 1,67 milijardi dinara s PDV-om (oko 13,7 mil. eura), a rok za završetak je 120 dana od dana uvođenja u posao, javlja portal eKapija.

Gradnja tvornice Sinopharm cjepiva najavljena je u ožujku. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, tada je rekao kako je ta investicija dogovorena u Abu Dhabiju i da će se tvornica graditi s Emiratima i Kinezima, te da će proizvodnja kineskog cjepiva u Srbiji početi već 15. listopada.

On je najavio da će Srbija osigurati zemljište i infrastrukturu, kao i da će uložiti 18 milijuna eura u kapacitete za punjenje i pakiranje cjepiva za gripu i tetanus te cjepiva protiv koronavirusa.

Gavrilo Kovačević, predsjednik Gradske općine Zemun, rekao je Tanjugu krajem srpnja kako očekuje da će do kraja kolovoza početi izgradnja servisne prometnice koja će voditi od Grmeča do parcele buduće tvornice kineskog cjepiva na lokaciji Soko salaš.

Komentirajte prvi

New Report

Close