Nova pista na aerodromu Nikola Tesla bit će završena za dvije godine

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2020. u 22:00
Vinci Airports, koncesionar beogradskog aerodroma, uložit će više od 730 milijuna eura u povećanje kvalitete usluga / PD

Aerodrom će dobiti umetnutu pistu, koja će biti za oko 100 metara duža i nalazit će se između postojeće piste i rulnih staza.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu za dvije godine dobit će novu pistu dugačku 3,5 kilometara, najavio je za Tanjug Nikola Brus, direktor te kompanije za tehniku. Radovi na novoj, umetnutoj pisti već su počeli unatoč pandemiji koronavirusa, a traju i drugi radovi na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma.

Brus najavljuje da će kompanija Vinci Airports, koncesionar beogradskog aerodroma, uložiti više od 730 milijuna eura u unaprjeđenje kvalitete usluge aerodroma, u skladu s najvišim međunarodnim standardima, a najveći dio radova bit će završen u sljedeće tri godine. To, između ostalog, uključuje i proširenje terminala, novu, umetnutu pistu i dodatne rulne staze, dodatne pozicije za parkiranje zrakoplova, novu platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja letjelica, dodatna parkirna mesta za automobile, kao i nove pristupne ceste.

Aerodrom će dobiti umetnutu pistu, koja će biti za oko 100 metara duža i nalazit će se između postojeće piste i rulnih staza. ”Početkom godine počeli smo pripremne radove i umetnuta staza bit će završena u sljedeće dvije godine. Nova staza imat će isti kapacitet operacija polijetanja i slijetanja kao i postojeća, a njena glavna svrha je da posluži kao glavna pista za vrijeme dubinske obnove postojeće, bez utjecaja na letove”, kaže Brus. Inače, postojeća glavna pista od izgradnje nije nikad potpuno renovirana.

Komentirajte prvi

New Report

Close