Nakon plovila, kompanija iz BiH će ponuditi i luksuzne kamp prikolice

Autor: Poslovni dnevnik , 14. lipanj 2021. u 07:03
Foto: Pixabay

Prikolice se proizvode iz kalupa u jednom dijelu, nemaju spojne dijelove i otpornije su na moguće udarce u prometu.

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u Bosni i Hercegovini, nakon uspjeha u izgradnji jahti radi na projektu luksuznih kamp prikolica, rekao je Denis Kraljević, vlasnik kompanije, za Federalnu televiziju.

“Luksuzne kamp prikolice sigurno će pronaći svoje tržište u svijetu i Europi zbog posebnosti i spoja kojeg smo napravili između brodova i prikolica.

Izrađujemo ih od materijala koji su nestandardni u toj grani proizvodnje. Radimo ih od poliesterske smole koja je tipična za brodove, ali svakodnevno sve više se koristi i u automobilskoj industriji.

Mislim da smo s tim proizvodom pogodili upravo zbog toga što smo povećali sigurnost, budući da jedini na svijetu proizvodimo monolitne prikolice koje dolaze iz kalupa u jednom dijelu, koje nemaju nikakvih spojnih dijelova i koje su puno otpornije na moguće udarce kakvi se mogu dogoditi u prometu”, objasnio je Kraljević.

Potražnja za jahtama koje proizvodi Derubis Yachts stalno raste. Pogon kompanije u Vitezu ima dva kalupa od kojih svaki može proizvesti 10 do 12 brodova.

Učili na greškama konkurenata

“Cilj je postaviti proizvodnju na ozbiljne noge budući da je zanimanje tržišta za ovakvim plovilima jako veliko. Naši najzanimljiviji kupci su iz zemalja u kojima turistička sezona traje cijele godine, kao što su Karibi, američko tržište, afričko tržište. To su mjesta gdje se ovakvi brodovi za jednu do dvije godine mogu isplatiti. Mi smo ciljano gradili brod koji će zadovoljiti te čarter kompanije”, dodao je Kraljević. On smatra da brodovi iz Viteza imaju prednost u odnosu na konkurenciju.

“Konkurenti proizvode brodove već 40 do 50 godina a u posljednjih 20 godina nisu mijenjali modele, tako da mi imamo prednost jer smo uspjeli upoznati sve njihove nedostatke.

Upravo temeljeno na tim nedostacima složili smo brod koji je po mnogo čemu moderniji, a usudio bi se reći po nekim osobinama i kvalitetniji od konkurencije”, objašnjava vlasnik Derubis Yachtsa.

Jahta kompanije iz Viteza uspješno je predstavljena na sajmu nautike u Hamburgu, a također i u Sarajevu.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Derubis Yachts lani je predstavio novi model jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpuno proizvedena u toj zemlji.

Jahta Derubis 44 Fly dugačka je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara. Plovilo ima tri kata i namijenjeno je boravku 10 osoba, s četiri spavaonice, četiri kupaonice i bazenom.

Novi model jahte

“Nakon izlaska na tržište prošle godine s prvom Derubis jahtom, koja je ujedno i prva jahta proizvedena u BiH, ostvarili smo značajne kontakte i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Nismo prestali raditi na unaprjeđenju i osposobljavanju serijske proizvodnje, te smo jako sretni da iz Sarajeva možemo svijetu poslati sliku s novim, boljim, modernijim i luksuznijim modelom jahte.

Ovo je jedinstvena prilika da svoj proizvod premijerno promoviramo u BiH, budući da su svi sajmovi nautike u svijetu otkazani zbog pandemije koronavirusa”, izjavio je prošlog ljeta Denis Kraljević.

Komentirajte prvi

New Report

Close