Mont Ing mora dati još 9,7 mil. eura za Dom umirovljenika

Autor: Poslovni dnevnik , 11. siječanj 2022. u 22:00
YouTube screenshot

Prema prethodnom ugovoru s Mont Ingom, kompanija je trebala izmiriti sve novčane obveze koje bi nastale nakon odluka nadležnog suda, no u potpisanom ugovoru stoji da je to obveza prodavača.

Iako je tvrtka Mont Ing iz Visokog u kolovozu prošle godine dogovorila kupovinu zgrade i nekretnina Doma umirovljenika u sarajevskom naselju Nedžarići, kupoprodajni ugovor potpisan je tek prije nekoliko dana.

Prema saznanjima portala Klix.ba, ugovor nije bio potpisan ranije jer se investitor nije slagao s pojedinim točkama ugovora te su one izmijenjene.

Prodavač, Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, tim ugovorom jamči kupcu da ne postoje sporovi povezani s nekretninama, osim spora u kojem je tužitelj tvrtka Capital Holding iz Sarajeva. Naime, ugovor s Capital Holdingom zaključen je 9. prosinca 2019. godine te da je raskinut zbog neplaćanja kupoprodajne cijene u ugovorenom roku.

Prema prethodnom ugovoru s Mont Ingom, kompanija je trebala izmiriti sve novčane obveze koje bi nastale nakon odluka nadležnog suda, no u potpisanom ugovoru stoji da je to obveza prodavača.

”Kupac je ovlašten osobno ili putem opunomoćene osobe ući u posjed predmeta kupovine odmah nakon isplate ukupne kupoprodajne cijene i tada na kupca prelaze sve koristi, opasnosti i rizici vezani uz nekretninu”, stoji u ugovoru.

Tvrtka Mont Ing, na čelu s Nihadom Ugarkom, dogovorila je kupovinu nekretnina za 20,1 milijuna KM (oko 12,2 mil. eura). Dosad su uplatili 1,036.514 KM depozita, a trebaju platiti još 19,063.486 KM (oko 9,7 mil. eura) i to u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora. Ako ne plate u roku, ugovor će biti raskinut, a kupac neće imati pravo na povrat uplaćenog depozita.

Plan je vlasnika tvrtke da nakon završetka svih procedura oko prijenosa vlasništva krene u izradu idejnog projekta u kojem će se nalaziti poslovni i stambeni dio, te jedan dio predviđen za njegu starijih osoba, a koji će biti izgrađen prema najsuvremenijim europskim standardima. Postojeća zgrada bit će srušena i na tom prostoru izgradit će se kompleks od više zgrada.

Ulaganjem u izgradnju omogućit će se i zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Komentirajte prvi

New Report

Close