Poznata tvornica za proizvodnju keksa i vafla ponovno pokrenula strojeve

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2021. u 12:42
Foto: Pixabay

Lasta iz Čapljine, tvornica za proizvodnju keksa i vafla, već je počela raditi, a trenutačno se provodi probna proizvodnja njihovih najpoznatijih slatkiša, ali s poboljšanim recepturama i pakiranjima.

Lasta iz Čapljine, tvornica za proizvodnju keksa i vafla, već je počela raditi, a trenutačno se provodi probna proizvodnja njihovih najpoznatijih slatkiša, ali s poboljšanim recepturama i pakiranjima kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete, potvrdio je agenciji Fena vlasnik kompanije Petar Ćorluka, inače predsjednik Uprave Violete, prenosi portal Grude-online.

“Probna proizvodnja je u tijeku. Nismo opterećeni vremenom, testiramo opremu. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi se izašlo na tržište.

Proizvod će biti konačan kad se potvrdi visoki standard kvalitete koji Violeta već ima”, rekao je Ćorluka. On nije mogao navesti kada bi se točno Lastini proizvodi mogli naći na policama trgovina jer sve ovisi o prilagodbi novih strojeva.

“Imamo neka jamstva od proizvođača, ali oni vrlo često i plate penale zato što kasne i nisu sve sredili kako treba. No mogu jamčiti da sigurno nećemo pustiti na tržište proizvode dok ne budu ispitani, provjereni i najviše moguće kvalitete jer mi moramo biti konkurentni i kvalitetom i dizajnom i cijenom”, istaknuo je Ćorluka.

Marija Tolić, prehrambeni tehnolog u Lastinoj proizvodnji, također je navela kako su svi radovi u završnoj fazi i da su krenuli s pečenjem, odnosno testiranjem recepata i proizvoda na strojevima.

Spomenula je i poznatu Lastinu štrudlu i ostale prepoznatljive proizvode, koji će, kako kaže, među prvima izaći na tržište, no s malim promjenama, poboljšanim sirovinama i pakiranjem.

“Kvaliteta sirovina sigurno je poboljšana, kao i sami procesi proizvodnje, tako da će i okus biti bolji”, objasnila je Tolić te najavila i nova pakiranja, biorazgradiva i ekološki prihvatljiva.

Ćorluka ističe da je u opremu i infrastrukturu Laste ukupno uloženo oko 15 milijuna eura jer je, kako bi se postigla premium linija slatkiša, tvornica zahtijevala značajna ulaganja.

Komentirajte prvi

New Report

Close