Kredit od 20 milijuna KM za izgradnju najviše zgrade u Republici Srpskoj

Autor: Poslovni dnevnik , 04. listopad 2023. u 19:00
Foto: Shutterstock

Skupština dioničara odobrila je kreditno zaduženje kod Nove banke od 20 milijuna KM.

Skupština dioničara poduzeća Palas Banjaluka odobrila je kreditno zaduženje kod Nove banke od gotovo 20 milijuna KM za izgradnju hotela u tom gradu.

Tvrtka će se kreditno zadužiti od oko 19,5 milijuna KM kod Nove banke a.d. Banja Luka u svrhu financiranja izgradnje hotela. Očekivani rok otplate kredita je pet godina, prenosi BiznisInfo.ba.

Hipoteka na nekretnini
Instrument osiguranja kredita je hipoteka na nekretninu u centru grada gdje će se graditi hotel.

Hotel Palas se obvezuje da će kreditne obveze u narednim godinama imati prioritet nad svim ostalim obvezama.

Podsjetimo, prošlog mjeseca završeno je rušenje starog hotela “Palas”, a uskoro će uslijediti izgradnja novog, luksuznog hotela. Uskoro počinju radovi na izgradnji najluksuznije i najviše zgrade u Republici Srpskoj. Podsjetimo, Hotel Palas je sada u vlasništvu Zepter Internationala.

100

metara bit će visok novi hotel Palas

Planirano je da budući hotel bude visok 100 metara, a sadržavat će restorane, vidikovac, spa centar, podzemnu garažu i poslovne sadržaje.

Rušenje starog hotela Palas u centru Banje Luke završeno je prije roka, otkrili su za portal BL radnici koji privode posao kraju. “Počeli smo u svibnju i blizu je rok za završetak ovih radova, tako da posao završavamo kako smo se dogovorili”, kaže jedan od radnika koje susrećemo na gradilištu.

Prema njegovim riječima, radovi su sada u završnoj fazi, što znači da treba sve očistiti i pripremiti za postavljanje temelja novog objekta. “Instalacija se također mora odvojiti od starog i novog hotela Palace. Dobili smo nalog da sve očistimo i pripremimo teren za daljnji rad, nakon čega naša ekipa odlazi iz centra grada”, kaže.

Rušenje starog hotela, koji je godinama bio ruglo centra grada, počelo je sredinom svibnja, a gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković tada je najavio da će na njegovom mjestu biti izgrađen novi, luksuzni hotel.

U proteklih nekoliko mjeseci u krugu od svega nekoliko metara krenula je realizacija najvažnijih projekata koji će promijeniti izgled i funkcionalnost Banje Luke.

Veliko gradilište
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković naglasio je u nedavnoj izjavi da je grad trenutno jedno veliko gradilište, te da Banja Luka u svojoj povijesti ne pamti projekte na kojima se trenutno radi.

“Naš grad postat će bogatiji za mnoge značajne simbole, a to je Centralno spomen obilježje, hotel Palas, nova pješačka zona u Gajevoj ulici te Dom kulture koji će se nalaziti u obnovljenoj Milanovićevoj kući. Ovo je tek početak”, rekao je.

Dodao je kako građane uskoro očekuju brojni važni infrastrukturni projekti.

“Očekuje nas izgradnja mosta u naselju Dolac, kružnog toka kod Ekvatora, nove ulice kod hotela Bosna i još mnogo toga”, kazao je načelnik.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Od Srbije me zanima

A) balkanski špijun

B) beograđanke eventualno.. nikako čačak isl..

U ovom trenutku, riješivši zagonetku poznatog reketa, nameće se pitanje ko je izumio vrtne patuljke?

Iako i.p. je luda ko ..koš

Nakon dubljeg razmišljanja arsen dedić se nameće kaonajveći komičar prošle države

New Report

Close