Kakve su šanse da Qatar Airways postane strateški partner nacionalnom avioprijevozniku u susjedstvu?

Autor: Marija Crnjak , 06. ožujak 2023. u 10:54
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Qatar Airways održava letove između Dohe i Beograda od 2012. godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od katarskog emira Tamima bin Hamada Al Thanija da Qatar Airways razmotri mogućnost preuzimanja udjela u Air Srbiji i postane njen strateški partner, prenosi portal exyuaviation.com.

Tijekom posjeta Dohi, Vučić je rekao: “Danas je Air Serbia potpuno u rukama Srbije. Ima čistu bilancu, ali želimo izbjeći buduće rizike jer kretanja na tržištu ne ovise samo o nama.

Vidimo da brojni prijevoznici propadaju. Air Serbia je jedina aviokompanija u regiji koja se razvija,” kazao je Vučić. Air Serbia i Qatar Airways nedavno su sklopili partnerstvo prema kojem dva prijevoznika razmjenjuju svoje identifikacijske kodove i brojeve letova od ove veljače.

Qatar Airways održava letove između Dohe i Beograda od 2012. godine.

Nacionalni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Airways, još uvijek službeno drži 16,42% udjela u srbijanskom zračnom prijevozniku, što je pad s 49 posto koliko je stekao dioničarskim zajmom 1. siječnja 2014, kad je emiratski prijevoznik potpisao pet plus petogodišnji ugovor koji istječe sljedećeg siječnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close