Globe Trade Center prodaje sve poslovne prostore Indotek Groupu, predložena cijena 267,6 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2021. u 10:54
GTC FortyOne/GTCSerbia

Predložena cijena iznosi 267,6 milijuna eura, što je više od knjigovodstvene vrijednost GTC-ovog portfelja u Srbiji zaključno s 31. prosincem 2020.

Globe Trade Center – GTC odlučio je prodati svoj portfelj poslovnih prostora u Beogradu mađarskom investitoru Indotek Groupu. Predložena cijena iznosi 267,6 milijuna eura, što je više od knjigovodstvene vrijednost GTC-ovog portfelja u Srbiji zaključno s 31. prosincem 2020., prenosi Property Forum.

Sporazum će obuhvatiti prodaju 11 zgrada u pet poslovnih parkova (Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center, 19 Avenue i GTC House) ukupne površine 122.175 kvadrata s visokom stopom popunjenosti u Novom Beogradu.

Prodaja, koja bi trebalo biti završena u trećem tromjesečju 2021., bit će jedna od najvećih transakcija nekretninama u posljednjih pet godina na tržištu regije.

“Prodaja 11 poslovnih zgrada vrhunske klase u Beogradu smjeli je potez koji će nam omogućiti da dovršimo razvojni ciklus u Srbiji i započnemo drukčije poglavlje na ovom tržištu.

Prodaja srpskog portfelja događa se u pravom trenutku jer smo trenutačno u procesu redefiniranja tržišne strategije i unaprjeđenja našeg poslovanja kako bismo bili održiviji i otporniji u budućnosti.

Prodaja naše imovine i premještanje novčanog tijeka za razvoj potpuno novih, ambicioznih projekata u Srbiji i drugim tržištima regije doista će nas voditi naprijed”, rekao je Yovav Carmi, predsjednik Upravnog odbora GTC-a.

Ovom prodajom GTC će postati jedna od prvih kompanija koja je upotpunila razvojni krug u Srbiji – od stjecanja zemljišta i izgradnje, preko godina iznajmljivanja prostora, do izlaska pod povoljnim uvjetima. Mađarski Indotek Group sretan je što na srpsko tržište ulazi s tako snažnim portfeljom.

“Indotek je prisutan na domaćem tržištu gotovo 25 godina. U poslednjem desetljeću počelo je širenje kompanije i izvan Mađarske, što je rezultiralo time da je Indotek Group danas aktivan u 10 zemalja. Dugo smo tražili priliku za ulazak na srpsko tržište, a trenutačnom transakcijom u mogućnosti smo značajno ojačati svoju poziciju u regiji.

“Posebno sam ponosan što nas naša prva transakcija u Srbiji čini jednim od dominantnih sudionika na tržištu beogradskih ureda”, rekao je Dániel Jellinek, osnivač i izvršni direktor Indotek Groupa.

Komentirajte prvi

New Report

Close