Gradit će se nova tramvajska pruga dugačka 12,9 km

Autor: Poslovni dnevnik , 14. ožujak 2022. u 08:15
Ilustracija: Pixsell

Nakon gotovo 40 godina priče o ovom projektu raspisan je natječaj za izvođača radova.

Za jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevu (KS) krajem prošlog tjedna objavljen je Poziv za dostavu ponuda za odabir izvođača radova.

Projekt izgradnje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice donosi 12,96 kilometara nove pruge, a rok za dostavu ponuda je 9. svibanj, priopćeno je iz vlade KS.

“Nakon gotovo 40 godina priče o ovom projektu raspisan je natječaj za izvođača radova. Plan je da bude izgrađeno 20 stajališta, kao i okretište na Ilidži. Još 2019. godine pokrenuo sam ovaj projekt. Sada sam još zadovoljniji što je vlada prepoznala moju inicijativu”, rekao je Adnan Šteta, ministar prometa KS.

Krajem prošle godine, nakon što su Edin Forto, premijer KS i ministar Šteta potpisali pismo s EBRD-om, raspisan je natječaj za nadzor i napravljeni prvi koraci prema početku realizacije ovog projekta.

“Izgradit ćemo prugu i kupiti tramvaje kojima će se građani voziti do Hrasnice. Unaprijeđenje javnog prijevoza i proširenje tramvajske pruge, kao i trolejbuske mreže mora biti strateško opredjeljenje svih sljedećih vlada. Kada tome dodamo unaprjeđenje i proširenje biciklističkih staza, moći ćemo reći da se krećemo prema Europi u smislu kvalitete života u Sarajevu”, istaknuo je Forto.

Izgradnja tramvajske pruge do Hrasnice je, kako je naveo načelnik Nermin Muzur, povijesni je projekt za Općinu Ilidža i sve njene stanovnike. “Stanovnicima naše općine život će biti olakšan, a standard veći”, zaključio je Muzur.

Komentirajte prvi

New Report

Close