Francuski koncesionar ove godine ulaže 80 mil. eura u Aerodrom Nikola Tesla

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2021. u 22:00
Radovi uključuju obnovu i proširenje terminala, … /SHUTTERSTOCK

Radovi uključuju obnovu i proširenje terminala, izgradnju nove piste, modernizaciju pristupnih cesta i parkirališta, proširenje parkirnih mjesta za zrakoplove, …

Kompanija Belgrade Airport, članica francuske grupe Vinci Airports, priopćila je da je počela novu fazu radova na modernizaciji beogradskog Aerodroma Nikola Tesla, čiji je koncesionar, a ovogodišnje ulaganje u infrastrukturne radove vrijedno je više od 80 milijuna eura.

Radovi uključuju obnovu i proširenje terminala, izgradnju nove piste, modernizaciju pristupnih cesta i parkirališta, proširenje parkirnih mjesta za zrakoplove i izgradnju postrojenja za pročišćavanje čvrstog otpada i otpadnih voda, nove toplane i solarne farme, prenosi Danas.

Radovi u Terminalu 2 izvode se u fazama, prvo u zoni dolazaka, u prizemlju i na prvom katu u prostoru ispred kontrole putovnica, a modernizacija i proširenje zgrade terminala uključuje potpunu obnovu unutrašnjosti, veći broj šaltera za prijavu na letove i više od 1200 kvadrata prostora za nove restorane, kafiće i trgovine.

U priopćenju Belgrade Airporta navodi se da će na prvom katu biti centralizirana sigurnosna kontrola te će se pregled putnika obavljati na jednom mjestu, zbog učinkovitijeg i bržeg prolaska, umjesto da se ti pregledi obavljaju ispred svake od čekaonica.

U tijeku su i radovi na obnovi putničkih čekaonica na A i C strani, kao i na novom, dodatnom krovnom koridoru, koji će omogućiti razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika u cijeloj zgradi terminala.

U pripremi su i radovi na modernizaciji pristupnih cesta, izgradnji novih parkirališta, nadogradnji prometnih traka i rekonfiguraciji pristupnog platoa ispred putničkog terminala.

Komentirajte prvi

New Report

Close