FBiH osniva stabilizacijski fond za pomoć gospodarstvu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2020. u 21:59
U stabilizacijskom fondu bit će sredstva koja će se osigurati rebalansom proračuna FBiH u travnju, u iznosu od oko 127 mil. eura

U stabilizacijskom fondu bit će sredstva koja će se osigurati rebalansom proračuna FBiH u travnju, .

Edita Đapo, predsjednica Koordinacijskog odbora za stabilizaciju gospodarstva i saniranje posljedica pandemije koronavirusa i federalna ministrica okoliša i turizma, najavila je osnivanje stabilizacijskog fonda koji bi bio na usluzi gospodarstvu.

U stabilizacijskom fondu bit će sredstva koja će se osigurati rebalansom proračuna FBiH u travnju, u iznosu od 250 milijuna KM (oko 127 mil. eura).

Đapo je navela da će se sredstva za fond namaknuti kroz uštede na materijalnim troškovima i prenamjenom potrošenih sredstava.

Kao primjer navela je brojne programe ministarstava, pa ja tako od federalnog ministarstva za turizam 2,5 mil. KM za turizam usmjereno za pomoć za vrijeme epidemije, a i 150 mil. KM za izgradnju cesta moglo bi biti preusmjereno u taj fond jer za ovu godinu nije planirana gradnja.

“Stabilizacijski fond je privremenog karaktera i riječ je o posebnoj proračunskoj stavci.

Cilj fonda je da pomogne kantonalnim službama za zapošljavanje i da plati doprinose svim zaposlenicima i zbog toga pozivam sve poslodavce da ne otpuštaju svoje radnike jer vlada FBiH će pronaći mogućnosti da im isplati naknade”, poručila je Đapo.

Komentirajte prvi

New Report

Close