Evo gdje možete pronaći gorivo jeftinije za oko dvije i po kune po litri

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2021. u 10:02
Foto: Pixsell

U Hrvatskoj su poskupjele sve vrste goriva.

Automobilske oznake Slavonskog Broda, Požege, Osijeka, Đakova, Bjelovara, ali i Zagreba… svakodnevna su slika u bosanskohercegovačkim gradovima u blizini hrvatske granice. Susjedi s druge strane Save, koji rezervoare svojih vozila pune u Gradišci, kažu da se, i uz sve putne troškove, itekako isplati preći granica jer je u BiH gorivo u prosjeku jeftinije za oko dvije i po kune po litru.

Kako piše N1, Boris Tutić iz Lipika prokomentarirao je svoj dolazak:

“Pa mislim da je tri i pol kune danas. Navodno da će nešto promijeniti ovi naši, ali velika je razlika. Na tanku punom goriva još mi ostane za gajbu pive i ćevape”, kaže Boris.

“Sad je dizel 11 i po kuna i svakog tjedna ide gore. Pa dođem ovdje pojesti ćevape i nasuti gorivo… nekog posla imam”, rekao nam je Josip iz Garešnice.

U Hrvatskoj su poskupjele sve vrste goriva, a dizel je probio granicu od 11 kuna i najskuplji je u posljednjih sedam godina. Odlučila je reagirati i hrvatska Vlada, te stabilizirati cijene na rok od 30 dana čime se cijena benzina ograničava na oko 11 kuna po litri. Zato i ne čudi što se brojni građani odluče “provozati” BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close