Evo gdje i kako nadoknađuju štetu ugostiteljima kojima je Krizni stožer zabranio rad

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2020. u 21:59
Foto: PD

Više od sto radnika u ugostitetljstvu u utorak je prosvjedovalo na Trgu mladih.

Radnicima u ugostiteljstvu kojima je rad obustavljen zbog mjera Kriznog stožera bit će nadoknađena šteta u iznosu bruto plaća, s pripadajućim porezima i doprinosima, rekao je Pero Gudeljević, voditelj Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu u vladi Brčko distrikta. On je dodao da će plaće biti isplaćene za ono razdoblje u kojem radnici nisu radili.

“Već radimo na tom programu i kroz sljedećih četiri-pet dana predložit ćemo ga vladi”, objasnio je Gudeljević.

Mato Lučić, direktor Direkcije za financije Brčko distrikta, rekao je da će se naći način da se osigura novac za tu svrhu jer ga vlada trenutačno nema. Lučić je istaknuo da će naknadu dobiti svi ugostitelji koji imaju prijavljene djelatnosti i radnike te koji redovito podnose mjesečne izvještaje Direkciji, te da vjeruje kako će isplata biti uskoro.

Više od sto radnika u ugostitetljstvu u utorak je prosvjedovalo na Trgu mladih i ispred zgrade vlade distrikta zbog naredbi Kriznog stožera o obustavi rada ugostiteljskih objekata na dva tjedna zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Radnici su od vlade zatražili da se ugostiteljima omogući rad, da se oslobode plaćanja obveza prema državi u vrijeme epidemije, te da im se nadoknadi šteta zbog zatvaranja objekata. Na području distrikta na snazi je policijski sat, zabrana rada ugostiteljskih objekata, teretana i fitness centara, kao i javnog prijevoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close