Državna kompanija nudi otpremnine zaposlenicima koji žele otići, ali uz jedan uvjet

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2020. u 11:03
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Zaposlenik može ostvariti pravo na neto otpremnine u visini od 50% mjesečne bruto plaće za svaku godinu radnog staža.

Crnogorska državna kompanija Montenegro Airlines (MA) objavila je javni poziv zaposlenicima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, pišu Vijesti. U dokumentu kojeg je potpisao izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresirani zaposleni, s najmanje šest godina radnog staža, od kojih su posljednju radili u MA, da predaju zahtjev.

“Zaposlenik može ostvariti pravo na neto otpremnine u visini od 50% mjesečne bruto plaće za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto plaća”, navodi se u dopisu. Nacionalni zračni prijevoznik objavio je i da zaposlenik koji ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu, a ima 65 godina, može ostvariti pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto plaća.

“Visina bruto plaće određuje se kao prosječan iznos posljednje tri bruto plaće koje su radniku pripadale prije isplate otpremnine, isključujući bruto plaću ostvarenu u mjesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno”, dodaje se u dopisu.

Zaposleni u MA, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće se moći sljedećih pet godina zaposliti u toj kompaniji, ali ni u javnom sektoru i institucijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close