Danas kreće izvoz srpskih jabuka na indijsko tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 07. listopad 2020. u 14:25
U prvom kontingentu osam kontejnera jabuka brodom će biti poslano u indijske luke/SHUTTERSTOCK

Ministar je rekao da su prinosi rekordni već tri godine zaredom i da je na nekim površinama iznosili i 10 tona po hektaru, a da je i cijena dobra.

Branislav Nedimović, srpski ministar poljoprivrede, najavio je da će u četvrtak početi izvoz jabuka iz Srbije u Indiju. On je gostujući na TV Prva rekao da će u četvrtak biti upućeno osam kontejnera jabuke brodom prema lukama u Indiji i da će to biti prvi kontigent i neka vrsta probe kako bi u Indiji videlo kakva je kvaliteta srpske jabuke.

Nedimović je rekao kako je važno da se otvaraju nova tržišta. Dodao je da u posljednje dvije godine zahvaljujući suradnji s Upravom carina i Poreznom upravom nije bilo problema s vraćanjem pošiljki zbog neodgovarajuće kvalitete robe.

Nedimović je objasnio da je zbog toga ranije mogao biti ugrožen izvoz u Rusiju, ali da se ipak to nije dogodilo i da danas s kolegama iz Rusije postoji odlična suradnja te da se pošiljke dobro prate zahvaljujući elektronskim sustavima.

Naveo je i da je ove godine vladala velika potražnja za šljivama i malinama. Također, istaknuo je da je ova godina rekordna kada je riječ o ostvarenim rezultatima u ratarstvu i da je urod kukuruza 30 posto veći u odnosu na desetogodišnji prosjek.

Ministar je rekao da su prinosi rekordni već tri godine zaredom i da je na nekim površinama iznosili i 10 tona po hektaru, a da je i cijena dobra. Osigurano je i skladištenje iako nitko nije mogao predvidjeti toliki prinos, prenosi Tanjug.

Komentirajte prvi

New Report

Close