Crna Gora će dobiti nacionalni stadion sa 17 tisuća mjesta

Autor: Poslovni dnevnik , 21. ožujak 2021. u 22:00
Nakon dužeg vremena pokrenut će se izgradnja istočne tribine stadiona u Podgorici

Ponuda tvrtke Studio K iz Podgorice ocijenjena je kao najpovoljnija od strane povjerenstva sastavljenog od predstavnika Nogometnog saveza i grada Podgorice.

Na javni poziv Nogometnog saveza Crne Gore za izradu glavnog projekta za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici pristiglo je 10 ponuda, od kojih je sedam ispunjavalo sve kriterije.

Ponuda tvrtke Studio K iz Podgorice ocijenjena je kao najpovoljnija od strane povjerenstva sastavljenog od predstavnika Nogometnog saveza i grada Podgorice.

U sljedećih desetak dana, rekao je za Pobjedu Momir Đurđevac, glavni tajnik Nogometnog saveza, očekuju da će potpisati ugovor s izabranim ponuđačem. Početkom kolovoza gradska uprava Podgorice raspisat će poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova.

Momir Đurđevac ističe da im je bilo bitno da Gradski stadion bude zaokružena cjelina. “Zbog toga nam je važno da se nakon dužeg vremena krene u realizaciju izgradnje istočne tribine stadiona.

Prepoznali smo želju Podgorice i gradonačelnika Ivana Vukovića da se to pokrene s mrtve točke. Ključno je da buduća istočna tribina ima najmanje 6000 mjesta, kako bi Crna Gora dobila nacionalni stadion s oko 17.000 mjesta”, objasnio je Đurđevac.

Svi će, dodaje Đurđevac, biti zadovoljni kada se zaokruži taj sportski objekt. “Konačno će Crna Gora dobiti stadion tog kapaciteta, a kada se završi stadion na Cetinju, tribina u Nikšiću, sportski objekt u Lješkopolju i Beranama, u više gradova imat ćemo sportske objekte koji će zadovoljavati kriterije Uefe”, rekao je Đurđevac.

Komentirajte prvi

New Report

Close