CG dobila online trgovinu besplatnu za sve proizvođače

Autor: Poslovni dnevnik , 16. veljača 2021. u 22:00
Na platformi Trguj.me svi trgovci i proizvođači mogu nuditi svoju robu 24 sata/Web screenshot

Osnivači internet trgovine žele privući crnogorska poljoprivredna kućanstva s ponudom domaćih proizvoda.

Internet platforma Trguj.me, namijenjena crnogorskim trgovcima i proizvođačima, pokrenuta je početkom 2021. godine.

Platforma je zamišljena kao prodajno mjesto na internetu za sve koji se bave trgovinom i proizvodnjom, bez troškova otvaranja vlastite trgovine i izrade web stranice. Registracija je za sve zainteresirane otvorena i besplatna, piše portal eKapija.

Prema riječima tvoraca online trgovine, za manje od devet mjeseci uspjeli su od ideje stvoriti učinkovitu i održivu platformu kojoj je cilj u značajnoj mjeri pomoći crnogorskom gospodarstvu, a koja će prodaju i razmjenu na tržištu učiniti dostupnijom i bržom.

Ivan Radunović, jedan od tvoraca platforme, poziva sve kojima je prodaja problem ili žele veći plasman na tržištu, da se registriraju potpuno besplatno.

“Stvorili smo mjesto koje će svima omogućiti da imaju svoju internet prodaju bez znanja programiranja ili troškova izrade web stranice. S druge strane, ovo je za kupce crnogorska verzija AliExpressa budući da ponuda obuhvaća sve proizvode i gradove Crne Gore”, rekao je Ivan Radunović.

Dobili donaciju od 20.000 eura

Kompanija doMEn, koja brine o crnogorskoj nacionalnoj domeni, u početnoj fazi razvoja platforme donirala je tom startupu 20.000 eura u znak podrške domaćem gospodarstvu i lokalnoj zajednici u oporavku od krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Predrag Lešić, direktor kompanije doMEn, ističe da se Trguj.me razvija u pravcu koji će dovesti do toga da postane prvo mjesto na internetu kojem će se kupci obratiti kada im zatrebaju domaći proizvodi, ali i mjesto kojem će se i domaći prozvođači obratiti kada požele plasirati svoj proizvod.

“U vrijeme pandemije uvidjeli smo značaj online svijeta. Oni koji su već imali razvijenu internet prodaju lakše su se prilagodili tržištu i nastaloj situaciji. Platforma Trguj.me svim poduzetnicima u Crnoj Gori omogućava da imaju svoju internet trgovinu otvorenu 24 sata i to bez ikakvih troškova”, dodaje Lešić.

“Da poduzetnicima maksimalno olakšamo i prilagodimo ih poslovanju u svijetu interneta, osim što smo snimili detaljna video uputstva o tome kako se mogu registrirati i dodavati proizvode, otvorili smo i svoj pozivni centar, te smo im tako dostupni svakog radnog dana”, objašnjava Radunović.

Prema njegovim riječima, platformi Trguj.me bilo bi posebno zadovoljstvo kada bi sva crnogorska poljoprivredna kućanstva ponudila domaće proizvode.

Automatizirani marketing

Ideja o tome da se pokrene takav projekt predstavljena je na prvom crnogorskom online hackathonu – CoronaThonu, na kojem je tema bila pomoć zajednici u vrijeme pandemije, a nakon osvajanja drugog mjesta članovi tima Trguj.me nastavili su raditi na realizaciji ideje uz pomoć donacije kompanije doMEn, od čega će koristi imati svi crnogorski građani.

Da platforma nije samo kupoprodajna web stranica, potvrđuju i brojne tehničke prednosti poput automatiziranog digitalnog marketinga kojeg platforma obavlja sama, ali i verifikacije registriranih korisnika prije kupovine ili prodaje.

Također, roba proizvedena u Crnoj Gori imat će posebno mjesto i vizualni identitet, baš zato da bi platforma dala prednost domaćoj proizvodnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close