Autotech BH spreman proizvesti 120.000 maski dnevno

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2020. u 21:59
Kompanija je pripremila konstrukciju proizvodne linije za koju sada traži ulagača

Iz Autotecha BH poručuju da su već u razgovorima s partnerima iz Srbije i Slovenije, ali da žele dati priliku i lokalnim investitorima da se uključe.

Kompanija Autotech BH pripremila je konstrukciju proizvodne linije koja bi mogla proizvesti 120.000 troslojnih kirurških maski u 24 sata, javlja portal BiznisInfo.

“Kao pionir u nekim područjima robotike i automatizacije u BiH, kompanija Autotech BH ima i odgovornost da iskoristi znanje našeg tima u pravcu zajedničkog društvenog interesa. Naša proizvodna linije može, oslonjena na domaće kapacitete, proizvesti 120.000 hirurških maski dnevno. Za finalizaciju projekta potreban nam je partner-investitor s kojim ćemo ovu konstrukciju prenijeti u stvarnost”, poručio je Seudin Softić, direktor kompanije.

Iz Autotecha BH poručuju da su već u razgovorima s partnerima iz Srbije i Slovenije, ali da žele dati priliku i lokalnim investitorima da se uključe, kako bi ovo u potpunosti bila BiH inovacija i proizvod.

“Sada je vrijeme da BiH poduzetnici ulože svoj novac, znanje i resurse u kreiranje odgovora na pandemiju Covida-19. Hajde da to uradimo zajedno i da pokažemo da BiH može uraditi nešto za sebe”, dodaje Softić.

Autotech BH sudjeluje u razmjeni dobrih praksi i povezivanju kompanija sa širom društvenom zajednicom s ciljem prenošenja konstruktivnih rješenja i prijedloga, kao reakcije poslovne zajednice na pandemiju virusa Covid-19, u kampanji koju je pokrenuo USAID Project Diaspora Invest.

Komentirajte prvi

New Report

Close