Air Montenegro najavljuje letove prema 15 destinacija

Autor: Poslovni dnevnik , 04. siječanj 2022. u 22:00
U šest mjeseci prošle godine Air Montenergo je prevezao 100.000 putnika/Pixabay

Kao nacionalna zrakoplovna kompanija Air Montenegro predstavlja važan dio transportne infrastrukture Crne Gore, a planovi za daljnjii razvoj poslovanja vezuju se uz strateške interese države.

Predrag Todorović, izvršni direktor crnogorske nacionalne zrakoplovne kompanije Air Montenegro, rekao je da trenutačno ne zna hoće li kompaniji ove godine trebati dokapitalizacija jer to, između ostalog, ovisi o tome kako će im izgledati flota u kojoj sada imaju dva zrakoplova, a na vladi je da odluči o trećem, odnosno hoće li ga kupiti ili vratiti sadašnjem vlasniku.

U razgovoru za Vijesti Todorović nije znao reći s kakvim će financijskim rezultatom završiti 2021. godinu, već je izjavio da su mlada kompanija koja još uvijek nije zaokružila niti prvu godinu rada i potrebno je da prođe neko vrijeme kako bi analizirali poslovne rezulatate i govorili o realnim prihodima i rashodima.

Prema njegovim riječima, u šest mjeseci prošle godine prevezli su 100.000 putnika, a za 2022. godinu najavljuje letove prema 15 destinacija.

Kao nacionalna zrakoplovna kompanija, navodi Todorović, Air Montenegro predstavlja važan dio transportne infrastrukture Crne Gore, a planovi za daljnjii razvoj poslovanja vezuju se uz strateške interese države.

“To znači da će, osim linija značajnih za turizam, u fokusu biti i destinacije koje su bitne za razvoj i jačanje međunarodne suradnje i promociju investicijskog potencijala Crne Gore. Naš plan za 2022. je prilično ambiciozan jer želimo povećati broj letova na linijama koje održavamo, obnoviti neke regionalne, ali i uvesti neke nove”, dodao je izvršni direktor Air Montenegra.

Na pitanje o odnosu s bivšom nacionalnom zrakoplovnom kompanijom Todorović kaže da su Montenegro Airlinesu u stečaju ranije ponudili više načina suradnje.

“Do dogovora nikada nije došlo. U međuvremenu, dobili smo sve potrebne licencije, osnovali tim i počeli s operacijama. Air Montenegro nije ista kompanija kao na početku i usluge koje su nam tada bile potrebne sada više nisu. Naš tim čine profesionalaci s dugogodišnjim iskustvom”, objasnio je Todorović.

Sada su često u situaciji da posluju po vrlo nepovoljnim financijskim uvjetima zbog nagomilanih dugova Montenegro Airlinesa u stečaju.

“Jedan primjer su i dugovi za aerodromske usluge na nekim aerodoromima s kojima imamo suradnju ili je tek trebamo uspostaviti. Zbog svega toga često imamo vrlo nepovoljan položaj u pregovorima. Suradnja treba biti na obostranu korist i spremni smo surađivati kada god postoji prostor za to”, rekao je Todorović.

Komentirajte prvi

New Report

Close