Na Ininim maloprodajnim mjestima gorivo se sada može plaćati mobitelom

Autor: PD VL native tim , 01. srpanj 2020. u 22:00
Goran Augustinović

Aplikacija pronalazi korisniku najbliže INA maloprodajno mjesto i daje pregled transakcija s računima.

S Goranom Augustinovićem, direktorom upravljanja odnosima s kupcima iz Ine razgovarali smo o novoj INA PAY usluzi, prednostima i mogućnostima koja će ona donijeti kupcima te Inina maloprodajna mjesta učiniti još sigurnijim u vrijeme pandemije koronavirusa.

Uvodite INA PAY uslugu. Možete li pojasniti o čemu je riječ i kome je ona namijenjena?

INA PAY je aplikacija za sve korisnike INA kartice koja putem mobilnog uređaja omogućava brzo i sigurno plaćanje goriva i drugih proizvoda iz ponude maloprodajnih mjesta. Ovo je prva takva aplikacija na tržištu i vjerujemo da će se pokazati uspješnom.

Što je bio povod za uvođenje aplikacije?

INA kontinuirano odgovara na potrebe svojih kupaca te u sklopu digitalizacije Inine Maloprodaje želi uvesti i nove načine plaćanja na svojim maloprodajnim mjestima. INA PAY predstavlja novi iskorak Ine u smjeru ostvarenja strateških ciljeva Inine Maloprodaje kroz suvremena tehnološka i informatička rješenja. Kupac je u središtu zbivanja, a INA PAY usluga mu omogućuje jednostavniju, bržu i sigurnu interakciju s našim maloprodajnim lokacijama. Time želimo povećati zadovoljstvo naših kupaca.

Pandemija koronvirusa promijenila je navike naših kupaca i nas kao prodavača te se preporučuje minimalni socijalni kontakt i držanje razmaka. Želimo da Inina maloprodajna mjesta ostanu sigurno, poželjno i nezaobilazno mjesto posjete za naše kupce i iz tog razloga vjerujem da je beskontaktno plaćanje dio naše nove budućnosti.

Kako će INA PAY ubrzati procese kupnje na Ininim maloprodajnim mjestima?

Očekujemo sljedeća dva najčešća scenarija. Prvi scenarij odnosi se na kupovinu na gradskim maloprodajnim mjestima gdje kupac dolazi na Inino maloprodajno mjesto isključivo sa željom da natoči gorivo i što prije nastavi s vožnjom do konačnog odredišta. INA PAY mu značajno smanjuje vrijeme koje provodi na našoj lokaciji. Ostalim kupcima je također u tim situacijama vrijeme čekanja smanjeno te je protočnost u vrijeme gužvi veća. Druga situacija se odnosi na kupovinu na maloprodajnim mjestima na autocesti prilikom čega je kupac na putu te želi natočiti gorivo i odmoriti se od vožnje u Ininom Fresh corneru. INA PAY mu omogućuje da natoči gorivo, plati račun putem mobilne aplikacije te pomakne svoje vozilo na slobodno parkirno mjesto. Nakon toga opušteno odlazi do Ininog Fresh cornera, bira i naručuje iz široke ponude te se na maloprodajnom mjestu Ine odmara za nastavak putovanja. Maloprodajnom osoblju to ostavlja više vremena da se usredotoče na uslugu koju pružaju kupcu, a drugim kupcima se skraćuje vrijeme čekanja, naročito u vrijeme gužvi vikendom i ljeti.

Koje su sve funkcionalnosti aplikacije?

Za uštedu dragocjenog vremena kupaca, aplikacija nudi plaćanje goriva iz vozila putem skeniranja QR koda koji se nalazi na agregatu za točenje goriva ili stupu pored agregata. Drugi model je plaćanje na blagajni za plaćanje goriva i/ili ostale robe iz asortimana, jednostavnom uporabom mobitela. Dodatno, aplikacija pronalazi korisniku najbliže INA maloprodajno mjesto i daje pregled transakcija s pripadajućim računima. INA PAY se može koristiti na svim Ininim maloprodajnim mjestima označenim QR kodovima. Popis maloprodajnih mjesta je moguće locirati unutar mobilne aplikacije odabirom opcije „Lokacije“. Svako istakačko mjesto ima svoj jedinstveni QR kod koji se nalazi na agregatu kao i na stupu pored agregata. Više informacija o aplikaciji i načinu preuzimanja potražite na www.ina.hr/home/ina-kartica/ina-pay/.

Gdje je aplikacija dostupna?

Mobilna aplikacija INA PAY dostupna je za Android i iOS pametne mobilne uređaje. Za pokretanje usluge plaćanja putem INA PAY aplikacije, nakon preuzimanja aplikacije na mobilni telefon, potrebno je pristupiti online usluzi INA kartice – besplatna online usluga te praćenjem ponuđenih koraka izvršiti digitalizaciju INA kartice. Pri tome naši korisnici INA PAY aplikacije mogu računati i na pomoć dodijeljenog administratora INA kartice kojeg mogu kontaktirati u slučaju potrebe.

Postoje li trenutno još neke mogućnosti plaćanja goriva osim gotovine i klasičnim karticama?

Na Ininim maloprodajnim mjestima gorivo i ostali proizvodi iz ponude mogu se platiti gotovinom, svim bankovnim karticama, uključujući i beskontaktno, te INA i MOL karticama.

Može li se u budućnosti očekivati da će INA PAY moći koristiti svi kupci na Ininim maloprodajnim mjestima?

U sklopu digitalizacije Inine Maloprodaje razmatramo različite opcije i rješenja kako bismo istu uslugu mogli ponuditi svim našim kupcima. Rezultati aktualnog lansiranja INA PAY usluge pokazat će

New Report

Close