‘Premium, networking, autentično’ zaključak ovogodišnjeg Adria Luxury Summita 2021

Autor: Objava za medije , 22. listopad 2021. u 16:11

Treći Adria Luxury Summit, održan u četvrtak 21. listopada u zagrebačkom hotelu Esplanade, okupio je regionalne lidere u luxury i premium tržišnom segmentu, koji se ističu svojim pristupom, kvalitetom i vizijom.

Treći Adria Luxury Summit, održan u četvrtak 21. listopada u zagrebačkom hotelu Esplanade, okupio je regionalne lidere u luxury i premium tržišnom segmentu, koji se ističu svojim pristupom, kvalitetom i vizijom.

Ključno pitanje, koje se nametalo kroz sve panele i intervjue, bilo je kako reinterpretirati industriju luksuza u pandemijskim godinama koje su poljuljale globalno tržište, te što je zaista u fokusu novih potrošača.

Prilikom spajanja i preuzimanja tvrtki investitori odustaju od rigidnih formula za izračunavanje vrijednosti tvrtki u koje ulaze, složili su se Simon Mastnak, direktor Generali Growth Equity Fonda, Marko Dagelić, suosnivač City Connecta, i Gordan Miler, ex CEO Cotra-Elka Group, sudionici panela Mergers & Aquisitions, koji je moderirao financijski stručnjak Andrej Grubišić. U novom normalnom investitori izoštravaju čula za nove trendove na tržištu te fokus stavljaju na etički pristup prema dotadašnjim vlasnicima i zaposlenicima.

Nove su tendencije vidljive i u privatnom obrazovanju, koje svoj elitizam ne zasniva na društvenom statusu nego na osobnom pristupu razvoju maksimalnih potencijala svojih učenika i studenata. O svom doprinosu izvrsnosti edukacije novih lidera u panelu Budućnost edukacije lidera i menadžera s Dubravkom Tomeković Aralica razgovarali su Danica Purg, osnivačica IEDC-Bled School of Management, Dolly Predović, osnivačica i CEO Career Paths, prof. Tonći Maleš, osnivač i ravnatelj privatne gimnazije HUG te prof. Mislav Ante Omazić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Naglasili su važnost umrežavanja u elitnim obrazovnim ustanovama, pojma koji je tijekom cijelog summita višestruko spominjan kao ključan faktor uspjeha u svim industrijama.

Panel Privatne umjetničke zbirke i muzeji u Hrvatskoj pod moderatorskom palicom Dubravke Tomeković Aralica okupio je Iru i Ensara Berbera iz Fondacije Mersad Berber, Ranka Murtića iz Fondacije Edo Murtić, Ivanu Bašičević Antić iz Fonda Ilija & Mangelos iz Srbije i Ivanu Andabaka, ravnateljicu HDLU. Otkrili su da veliki i vrijedni fundusi slavnih umjetnika iz naše regije dugi niz godina ovise isključivo o brizi i posvećenosti njihovih obitelji, no za smislenije čuvanje dragocjene ostavštine nužno je partnerstvo obitelji i državnih institucija, ali i društveno odgovornih korporacija.

Luksuzne kolaboracije svjetskih celebrityja i globalnih brendova doživjele su svoj procvat kroz nove formate pandemijskog vremena, ispričao je glavnoj urednici Adria Luxury Societyja Izabeli Vrtar u intervjuu 1 na 1 Dražen Pehar, Vice President Business Development, CAA-GBG.

Da je kriza nova prilika, najvidljivije je u segmentu turizma budući da su Hrvatsku posljednjih godina posjetili i oni turisti kojima prije nije bila u fokusu. Komunikacijski stručnjak Božo Skoko kao moderator panela Premium autentični turizam razgovarao je s Martinom Srnec, direktoricom sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a, Verom Korak, voditeljicom Korak Winery Estate, Borisom Šuljićem, vlasnikom vinarije, restorana i hotela Boškinac, Tonijem Lukićem, direktorom prodaje u agenciji Croatia Luxury Rent, Ivanom Kuretom, potpredsjednikom grupacije Stories i prokuristom H.L. Dvorca, i Silvijom Berger, Business Developer Managerom u Porsche Centru Zagreb koja je ujedno predstavila i inovativnost Poreschea kroz termin Destination charging. Visoka razina personalizirane usluge kao i inovacija ključ je uspjeha u luksuznom turizmu, koji je, složili su se sugovornici, glavni smjer kojim treba ići budući da zbog svoje infrastrukture Hrvatska ne bi izdržala značajnije omasovljavanje turizma.

Tom je tezom ovogodišnji Adria Luxury Summit zaključio i doajen luksuza u nas Goran Štrok, koji je u masterclassu 1 na 1 s Dubravkom Tomeković Aralica predstavio svoj novi grandiozni projekt održivog turističkog resorta T – Nest, u srcu Like, ali i podsjetio da je ključna pretpostavka svakog luksuza visoka potražnja za određenom uslugom koje nema na svakom koraku.

Za dodatno luksuzno iskustvo Adria Luxury Summita pobrinuo se partner projekta Porsche centar Zagreb, koji je okupljenima ekskluzivno predstavio novi model automobila Porsche Macan, a zahvaljujući velikodušnoj gesti obitelji Murtić i Berber, uzvanici su tijekom cijelog dana imali priliku uživati u jedinstvenoj vizualnoj kulisi – kapitalnim djelima Mersada Berbera i Ede Murtića. Uzvanici su imali priliku isprobati i četiri vrste vrhunskog Zacapa ruma kako bi

Adria Luxury Summit 2021. godine zaokružili premium doživljajem.

Više o Adria Luxury Summitu potražite na https://adrialuxurysociety.com/

New Report

Close