MBA ZŠEM-a među 200 najboljih u svijetu, među 60 najboljih u Europi!

Autor: PD VL native tim , 20. rujan 2021. u 21:59
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ZŠEM je povezao struku, vještine i znanost te nude specijalizirane programe u skladu 
s onim ono što traži gospodarstvo.

Britanska savjetodavna institucija za visoko školstvo Quacquarelli Symonds (QS), veoma je cijenjena u svijetu, a svake godine provodi rangiranje svjetskih i europskih sveučilišta i fakulteta.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, i ove je godine potvrdila da je međunarodno relevantna! ZŠEM je ponovno uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu te je izlistan među top 60 MBA u Europi!

Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 42.639 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta te 53.792 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumnija pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu. Uza sve to, QS ocjenjuje i publiciranje znanstvenih članaka, poduzetništvo studenata i alumna, zapošljivost studenata te povrat na ulaganje školarine i međunarodnost.

„Izuzetno smo ponosni što smo potvrdili našu poziciju u TOP 200 svjetskih MBA programa. Zahvalan sam našim alumnima, predavačima, studentima i svima onima koji su svojim trudom i radom pridonijeli ovom uspjehu. Posebno sam zahvalan poslodavcima koji su nas prepoznali kao poslovnu školu koja obrazuje kvalitetne zaposlenike na europskoj i svjetskoj razini. ZŠEM je posvećen kvaliteti na svim poljima, razvoju međunarodno obrazovanih nastavnika, no u središtu su uvijek studenti koje konstantno potičemo da ostvare svoj puni potencijal i razvijaju talente. „ – istaknuo je dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa dr. sc. Mato Njavro. ZŠEM je prema zapošljivosti studenata među TOP 120 MBA programa u svijetu te je u svjetskih TOP 130 MBA programa prema međunarodnosti.

Rezultati rangiranja sastavljeni su na temelju zapošljivosti (40%), poduzetništva i ishoda bivših studenata (15%), povrata ulaganja (20%), vodstva misli (15%), raznolikosti (10%).

• ZŠEM MBA program osmišljen je kako bi potaknuo razmišljanje o trenutnim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnome svijetu. Vještine vođenja kod studenata razvijaju se kroz više dimenzija, što uključuje razvijanje strategije, procesa, organizacijskog ponašanja i etičkog vođenja poduzeća.

• ZŠEM je postigao 96,5 od 100 bodova za Payback month (povrat ulaganja), naime, potrebno je 27 mjeseci da u potpunosti vratite troškove školarine, što je manje od prosjeka u svijetu – 43 mjeseca

• 8% ZŠEM MBA alumna pokreće vlastiti posao, što je više od globalnog prosjeka od 5%

• 41% međunarodnog nastavnog osoblja

• 81% nastavnog osoblja na ZŠEM-u ima doktorat

Na ZŠEM-u ističu kako su ponosni zbog velikog uspjeha svoga MBA studija koji je prepoznat i ocijenjen među 150 do 200 najboljih programa u svijetu. ZŠEM je prva visokoškolska ustanova iz Hrvatske kojoj je uspjelo ući u jedno od najprestižnijih svjetskih rangiranja (QS).

Kreću predavanja na Global Executive MBA programu

Osluškivanjem potreba tržišta ZŠEM kontinuirano unapređuje svoj MBA program što govori i činjenica da od listopada kreću predavanja iz Global Executive MBA programa.

Global Executive MBA program orijentiran je na glavne izazove budućnosti i stvaranje novih poslovnih strategija, digitalnu transformaciju i održivost. Razvijen u suradnji s prvim svjetskim inkubatorom inovativnih startupova, talijanskim H-FARM College. Prvu generacija studenata čine osobe na rukovodećim pozicijama iz Italije i Hrvatske koje imaju želju za daljnjim obrazovanjem što će im Global Executive MBA program pružiti kroz predavanja, ne samo na ZŠEM-u i H-FARM-u nego i kroz Bootcamp u Luxembourgu i studijsko putovanje u Singapuru.

ZŠEM je povezao struku, vještine i znanost te tako dobio ono što traži gospodarstvo – specijalizirane MBA koncentracije u managementu, marketingu, financijama i bankarstvu, računovodstvu, reviziji i porezima, ljudskim potencijalima, upravljanju lancem opskrbe te turizmu, ugostiteljstvu i događanjima te executive MBA koncentracije.

Sadržaj omogućio ZŠEM

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close