Upravljanje konfliktima (sukobima) – vježbe komunikacije

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2016. u 13:42
Foto: fotolia

Konflikti na poslu, kao i u privatnom životu, su dio svakodnevnice i koliko god bi život bio ljepši bez njih, nemoguće ih je izbjeći. Potpuni sklad među ljudima ne postoji, međutim vrlo je važno osvijestiti, kako uzroke i posljedice konflikata, tako i moguće načine rješavanja konflikata. Konflikti nisu sami po sebi ni dobri, ni loši, međutim naše ponašanje u takvim situacijama umnogome određuje ishode konfliktnih situacija.

Konflikte definiramo kao sukob dvije ili više osoba (grupa), zbog različitih ciljeva, interesa i namjera. Da bi došlo do konflikta potrebni su napeti komunikacijski odnosi i određena emocionalna razmjena. Konflikt je najčešće na emocionalnoj bazi, uključuje osjećaj ljutnje i agresivnost prema nosiocu suprotnih mišljenja i interesa, a potaknuti su osjećajem napadnutosti ili frustracije.

Kroz konflikte učimo

  • uočavati i rješavati probleme,
  • učvršćivati vlastiti identitet,
  • ostvarivati promjene,
  • upoznavati sami sebe,
  • uvježbavati komunikacijske vještine.

Koji su ciljevi seminara?

Tijekom seminara, polaznici će:

  • Naučiti vrste i razine konflikata radi boljeg osvještavanja vlastitog odnosa prema konfliktima
  • Saznati što uzrokuje konflikte, kako u kompanijama, tako i na razini pojedinaca
  • Uvidjeti posljedice konflikata i spoznati o čemu ovise
  • Naučiti na koji način ljudi obično rješavaju konflikte, te
  • Osvijestiti svoj osobni način rješavanja konflikata.

Kome je seminar namijenjen: voditeljima timova, direktorima, vlasnicima poslovnih subjekata, donositeljima odluka o razvoju ljudskih potencijala unutar svoga radnog okruženja.

Program edukacije:

09.00 – 11.00
Vrste i razine konflikata
Uzroci konflikata na razini kompanije i na razini pojedinca
Ponašanja u razgovoru koja potiču konflikte
11.00 – 11.30 pauza
11.30 – 13.00
Posljedice konflikata
Kako spriječiti konflikte
13.00 – 14.00 pauza za ručak
14.00 – 16.00
Rješavanje konflikata

Mjesto i vrijeme održavanja treninga: 25.listopada 2016., s početkom u 9.00 sati, u Zagrebu, Oreškovićeva 6h/1

O predavačici: Mr.sc. Marija Kalinić Direktorica je i vlasnica tvrtke EPPUR SI MUOVE j.d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirane za poslovne edukacije, razvoj i implementaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, te razvoj potencijala pojedinaca i timova. Od ukupno 30 godina radnog iskustva, na različitim radnim mjestima (računovodstvo, financije, prodaja, marketing), zadnjih 10-ak godina svoj profesionalni interes usmjerila je u područje razvoja ljudskih potencijala. Radeći dugi niz godina u Sunce Koncernu d.d. Zagreb, tvrtci koja upravlja poznatim lancem hotela Bluesun, na poziciji direktorice Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima i direktorice Bluesun akademije, stekla je veliko i dragocjeno iskustvo kako u razvoju i implementaciji sustava za upravljanje ljudskim potencijalima, tako i u organiziranju i izvođenju edukacija za sve razine radnih mjesta. Također, zadnjih nekoliko godina, kroz aktivnosti vlastite tvrtke, stekla je bogato i raznoliko iskustvo u kreiranju i izvođenju edukacija za zaposlenike svih hijerarhijskih razina u tvrtkama različitih djelatnosti. Marija Kalinić diplomirala je na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pored raznih edukacija iz poslovnog i osobnog razvoja, zadnjih nekoliko godina se usavršavala u području Neuro Lingvističkog Programiranja (NLP-a). Certificirana je trenerica NLP-a. Osim toga, članica je  SELECTIO certifikatorskog tima za dodjelu certifikata Poslodavac partner, Upravnog vijeća Udruge U4HR – Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj (www.u4hr.hr) i predavačica kolegija Upravljanje ljudskim potencijalima na Visokoj poslovnoj školi PAR Rijeka.

Kolika je cijena kotizacije?

Za rane prijave i uplate do 11. listopada 2016. cijena kotizacije iznosi 1.000,00 + PDV.  Puna cijena kotizacije iznosi 1.450,00 kn + PDV.  U cijenu seminara su uključeni svi radni materijali potrebni za seminar.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da ispunite online formu ispod teksta najkasnije do 21. listopada 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 24. listopada 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Prijavnicu za seminar možete preuzeti OVDJE.

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem! 

Tel: + 385 1 6326 009, 6326 085
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Komentirajte prvi

New Report

Close