MENADŽERSKO RAČUNOVODSTVO uz praktične vježbe i primjere iz prakse

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2014. u 09:36
Izvor: Thinkstock

Termin seminara Menadžersko računovodstvo 8. rujna je popunjen. Zbog velike zainteresiranosti otvorili smo novi termin – 16. rujna na koji se možete prijaviti ispunjavanjem prijavnice ispod teksta.

 

Nije upitno da „velika“ i manja društva u stranom vlasništvu zajedno s njihovim vlasnicima  redovito pripremaju i koriste menadžersko računovodstvo i menadžerske izvještaje. Međutim, u segmentu mikro, malog i srednjeg poduzetništva uključujući i obrte veoma se rijetko nailazi na korištenje računovodstvenih podataka u upravljačke svrhe. Mogućnost formiranja takvog sustava informacija ovisi o računovodstvenom sustavu, obradi dokumentacije kao i pristupu samog odlučioca, koji je u slučaju mikro i malog poduzetništva najčešće vlasnik. Veliki broj malog i mikro poduzetništva računovodstvene usluge unajmljuje od eksternih računovodstvenih servisa. Računovodstvene evidencije percipiraju se prvenstveno kao „gromobran“ prema državi dok je njihova potencijalna korist u svakodnevnom poslovanju često zanemarena.

Na seminaru će biti obrađena razlika između financijskog i menadžerskog računovodstva, bit će obrađeni pojedini uobičajeni elementi kao što su bilanca, račun dobiti i gubitka te novčani tokovi, varijabilni i fiksni troškovi, direktni i indirektni, koncept kontribucijske marže kao krucijalnog elementa tržišne privrede, profitni i troškovni centri, kalkulacija cijene, osnove financijske analize, planiranje, budžetiranje, usporedba planirano/ostvareno. Na seminaru će biti prikazani stvarni menadžerski izvještaji.

Cilj seminara:

Na jednostavan i razumljiv način upoznati sudionike s konceptom menadžerskog računovodstva i mogućnošću njegove primjene kao i sa osnovnim elementima upravljačkih izvještaja kao što su bilanca, račun dobiti i gubitka te novčani tok, financijska analiza i priprema menadžerskih izvještaja.

O PREDAVAČICI:

Vlatka Sakar licencirani je hrvatski revizor, diplomirani ekonomist, sudski vještak, interni revizor i edukator EBC*L programa. Tijekom proteklih godina održala je stotine različitih edukativnih radionica i in-house treninga na temu računovodstva i financija. Posljednjih godina Vlatka Sakar odnosno TreningCentar d.o.o. razvija svoju vlastitu marku pod naslovom „Poslovna znanja u malom prstu“ s različitim temama od razumijevanja financijskih izvještaja do osnova revizjie. Vlatka je autorica među ostalim i stručnih popularnih naslova u nakladi Školske knjige „Bilanca u malom prstu“ te „Upravljanje novcem u malom prstu“.

Kome je seminar namijenjen?

Poduzetnicima, vlasnicima trgovačkih društava, menadžerima svih razina, računovodstvenom i financijskom osoblju, javnom, privatnom sektoru, neprofitnim organizacijama, državnim institucijama, svima onima koji žele steći osnovna znanja s ovog područja.

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1.250,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave, do 5. rujna 2015. cijena kotizacije iznosi 1.000,00 + PDV. Osim radnih materijala, u cijenu je uključeno osvježenje za vrijeme pauze. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 12.rujna 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 14.rujna 2015.. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Preuzmite poziv, program i prijavnicu u .pdf formatu.

Doznajte više: Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 085
Mob: + 385 91 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

Komentirajte prvi

New Report

Close